22. december 2023

Refusionsgodkendelsespuljer slås sammen

Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Scenekunst har støvet puljerne til godkendelse af forestillinger til refusion af for at gøre dem mere enkle for ansøgerne.
Fra 1. januar 2024 fusionerer de eksisterende puljer til én enkelt pulje ’Godkendelse af forestillinger: Refusionsordningen’, hvor det også vil være muligt at søge til udenlandske gæstespil.

Puljen får tre årlige frister: 1. marts 2024, 15. august 2024 og 1. november 2024

Formålet med refusionsordningen er at give kommuner og ikke-kommunale institutioner et incitament til at købe refusionsgodkendte scenekunstforestillinger, så der vises forestillinger af professionel kvalitet i hele landet. Ikke-kommunale institutioner er ungdomsuddannelser, private skoler og private daginstitutioner.
Ved køb af hele forestillinger af opsøgende scenekunst samt scenekunst til børn og unge er det muligt at få 50pct. refusion på udgiften.
En forestilling, der er produceret med økonomisk støtte i henhold til lov om scenekunst, er automatisk godkendt til at kunne udbydes med refusion.

Projektstøtteudvalget for Scenekunst vurderer hver enkelt forestilling ud fra en definition af, hvad det vil sige at være professionel, og hvad der menes med scenekunst.

Du kan søge her

– og læse mere om bl.a. den scenekunstfaglige vurdering, behandling af ansøgning m.v.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne