22. maj 2009

Ravicchio på Nationalscenen – i Kina

Nationalscenen i Shanghai, Shanghai Dramatic Arts Centre, har p.t. en gæstearbejder fra Danmark i skikkelse af Meridianos italiensk-fødte kunstneriske leder, der skal være både instruktør og scenograf på teatrets næste forestilling ’The White Snake’, der har sit udspring i en af Kinas mest berømte myter.
Den spændende opgave, hvor Giacomo Ravicchio moderniserer myten og giver den sit eget kunstnerisk udtryk, er en udløber af det samarbejde, der er udviklet efter bl.a. flere danske turneer i Kina og genbesøg ved danske festivaler.

Det er Nationalscenens direktør Yang Shaolin og chefdramaturg og dramatiker Nick Yu, som fattede interesse for Ravicchios arbejde og universelle udtryk, som det bl.a. er kommet til udtryk i hans verdensturnerende forestilling ’Promised Land’ (’Det forjættede land’), Batidas ’Ouverture’ og ’Grande Finale’ og Meridianos forestilling ’Genesis’, der i 2007 modtog ’The Excellent Production Award’ i Shanghai og blev inviteret til et gæstespil på Nationalscenen.

Prøverne på ’The White Snake’ foregår i øjeblikket og forestillingen har premiere 15. juli 2009 på Shanghai Dramatic Arts Centre.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne