21. august 2023

Randers Teater i ny flot udgave

I tirsdags (15.8) indviede Randers Teater sin nye ud- og ombygning, der består af 500 nye og flotte kvadratmeter foyer i to plan samt en større ombygning af det eksisterende teater, der bl.a. giver bedre adgangsforhold for teknik og gæstespil.

Det blev fejret med en stor fest for inviterede og i lørdags med åbent hus for alle interesserede – og her var der ifølge pr-og kommunikationsmedarbejder Martin Gundesen hele 1600 besøgende.

Invitation(er) til de to begivenheder nåede desværre aldrig Teateravisen, men det skal jo ikke afholde portalen fra et stort bagkantstillykke til teaterchef Peter Westphael og hans dedikerede medarbejderstab for de nye gode forhold både for dem og de mange gæster i teatret.

Det samlede byggeri har kostet knap 25 mio. kr. – og blandt donorerne er (selvfølgelig) Fonden med det lange navn, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, der også tidligere har støttet byggeprojekter for teatret – bl.a. teatrets talentskole og en teatersal – og her har bidraget med ca. fem mio. kr. – resten kommer fra andre fonde og Randers Kommune.

A.P. Møller-fonden er en særdeles synlig medspiller, når der skal bygges/renoveres teatre. Således har man støttet med 80 mio. kr. til den 100 mio. kr. dyre kommende renovering og modernisering af Odense Teater (se hjemmeside). Og Ishøj Teaters nye store byggeprojekt modtog fra starten 37 mio. kr. (se note) og har siden fået doneret ekstra penge til projektets inflations-forsinkede gennemførelse.

Forude venter der også 84,5 mio. kr. fra fonden til BaggårdTeatrets nye teaterhus på Svendborg Havn (se note) – ligesom Dansehallernes nye værested i Kedelhuset i Carlsberg Byen (se note) har fonden som bidragyder.

Og i korttidshukommelsen dukker teaterbygnings-donationer op i millionklassen fra A.P. Møller-fonden til bl.a. Limfjordsteatrets nye teater (se note), Odsherred Teaters nye teatersal (se note) m.fl.

Det er også blevet til mange mindre donationer til teaterteknik og -udstyr, projekter m.v. – og med landets økonomisk udfordrede teaterliv må gavmildheden selvfølgelig gerne holdes ved lige…

(Billedet: Randers har fået en flot ny facade og foyer, som blev indviet 15. august. Foto: Søren Pagter)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne