16. november 2016

PUSH skubbet i gang

Så er det nye to-årige europæiske projekt PUSH blevet lanceret ved et arrangement i Edinburgh, hvor den skotske  kulturminister Fiona Hyslop (Cabinet Secretary for Culture, Tourism and External Affairs) holdt en lidenskabelig tale om vigtigheden af europæisk samarbejde samt kunst for børn og unge i en kompleks verden.  

Det fortæller Pernille Møller Taasinge, der er producent i egnsteatret Aaben Dans, som er en af deltagerne i det to-årige projekt, der er støttet af Creative Europe og ledet af Imaginate-festival (Skottland) sammen med Cultuurcentrum Hasselt (Belgien), The Ark (Irland), Aaben Dans (Danmark) og Scenekunstbruket (Norge).

Hovedfokus er if. Pernille Møller Taasinge at skabe tre kunstneriske laboratorier, hvori der deltager 14 forskellige kunstnere hver gang og hvor man skal udforske mulighederne for at bruge kunsten til at formidle vanskelige, men relevante emner – og hvor temaerne er   GENDER/SEXUAL IDENTITY (Skotland) – (OVER)PROTECTION (Belgien) og MIGRATION (Irland).

Aaben Dans har lavet et såkaldt Open Call for at udvælge de to danske deltagere til det kommende laboratorium i Skotland i februar 2017 – og man sender  koreograf og danser Erik Pold og Micaela Kühn.

På samme måde vil Aaben Dans udvælge deltagerne til de følgende laboratorier.

Desuden skal de involverede kunstnere besøge fem forskellige festivaler, og  her vil Aaben Dans´ SWOP festival 2018 være værter for de internationale gæster. Desuden vil Aaben Dans også byde velkommen til to kunstnere, der får tilbudt et recidency i Roskilde – støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg.

Man kan se mere om PUSH-projektet på www.abendans.dk/push-open-call/

(Billedet: Den skotske kulturminister Fiona Hyslop holdt tale, da det europæiske projekt PUSH blev lanceret i Edinburgh. Foto: Aaben Dans)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne