9. juni 2020

Puppet Junior for særligt inviterede

Puppet Junior – en lille udendørs dukketeaterfestival for børn, der hvert andet år arrangeres af Børnekulturhuset Sokkelundlille sammen med tre andre bydele (Nørrebro, Bispebjerg, Brønshøj og Amager), var programsat til 11.-14. juni – men afventende den aktuelle situation som så mange andre byrumsfestivaler i disse måneder (se artiklen 'Aflyser, afventer – og udskyder').

Covid-19-restriktionerne gør, at man nu har valgt at afvikle en såkaldt håndholdt, lukket udgave håndholdt for særligt inviterede dagtilbud og skoler i de fire bydele. Og undlader at offentliggøre det alternative program, hvor man dog via teatrenes Facebook-opdateringer kan opsnappe, at bl.a. Passepartout Theatre Production vil divertere med 'King Lear' og Svanen med 'Kejserens nye klæder' i sin corona-afstandssikrede TeaterTrailer…

Men som festivalarrangørerne meldte ud:

'Den sidste periode har været en rutsjetur uden lige. Som det jo har været for hele verden. Skal ikke, kan ikke, må ikke, må godt, må hvad, hvordan og hvorledes…  Hele tiden, har vi været drevet af vores største ønske om at bringe dukketeater ud til de københavnske børn. 'Hellere få end ingen' har mottoet været. Derfor har vi holdt vejret, krydset fingre og haft is i maven. Og er nu fantastisk glade over, at vi så småt er ved at få skabt rammerne for en coronaudgave af Puppet Junior 2020.

Desværre bliver det ikke spektakulære dage med fuld gang i pladserne rundt omkring i byen. Det bliver ikke de store fællesskaber og skulder ved skulder på bænkene med nye venner'. 

Man lover til gengæld, at udvalgte børn får en fantastisk dukketeateroplevelse og andre får lov at lave deres egne dukker med vildt dygtige professionelle kunstnere. Og at man agter at vende stærkt tilbage i en mere normal version i 2021 eller 2022.

(Billedet: Dukketeatret Svanen kan med sin rullende TeaterTrailer skabe både stemning og afstand… Foto: Teatret)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne