20. maj 2022

Puppet Junior festival 9.-12. juni

Den københavnske dukketeaterfestival Puppet Junior for børn og deres voksne, der har været afholdt hvert andet år siden 2008 med gratis adgang for alle – dog med en lukket corona-udgave for særligt inviterede i 2020 – er tilbage, og årets udgave afvikles 9.-12. juni i tre københavnske bydele: Enghaveparken på Vesterbro, Utterslev Torv i Bispebjerg samt Musiktorvet og Urbanplanen på Amager.

Dette års festivalprogram består af seks forskellige internationale og danske forestillinger og tre kunstneriske værksteder. 

Alle er gratis og uden tilmelding.

Normalt spilles alle forestillinger udendørs, men i år må man indenfor, hvis man vil opleve den franske, men ordløse forestilling ’Et hav af kærlighed’ – og netop denne kræver derfor som den eneste tilmelding.  

* Forestillingerne:

– ’Banden fra Zadar’ med Le Fil á la Patte (F) (for alle)

–  ’Tommelise’ med Teatret Fyren og Flammen (DK) (fra 3 år)

– ’Hænger i en tynd tråd’ med Di Filippo Marionette (I) (for alle)

– ’Den sandfærdige beretning om de 3 små grise’ med De Røde Heste (DK) (fra 6 år)

– ’Quacksalver’ med Sofie Krog Teater (DK) (fra 9 år)

– ’Et hav af kærlighed’ med Compagnie La Salamandre (F) (fra 7 år) * Tilmelding kræves

* Værkstederne:

– ’Vil du med i skoven’ med Maria Lau Krogh (fra 6 år)

– ’Monster-sjovt’ med Serine S. Yde og Joan Ledang (fra 5 år)

– ’Stangfigurer og sokkedyr på eventyr’ med Hilde Skåre og Anja Andersen (fra 3 år)

Programmet med forestillinger og værksteder gentages de fire steder, dog spilles ’Et hav af kærlighed’ som ’bonusforestilling’ kun i Valby Kulturhus, Biblioteket i NV og ZeBU på Amager.

Puppet Juniors 2022-udgave arrangeres af Børnekulturhus Ama´r, Børnekulturhuset Sokkelundlille og Vesterbro Kultur & Fritid. Med støtte fra Kultur- og Fritidsforvaltningen, Scenekunstudvalget i København, Statens Kunstfond, Nordea-Fonden, BUPL, samt lokaludvalgene Amager Øst, Amager Vest, Vesterbro, Valby og Bispebjerg. Puppet Junior samarbejder desuden med Tårnby Studio og Teater Nordvest.

Se hele programmet med omtale af forestillinger og værksteder,  spilletider og –steder m.v. på https://www.puppetjunior.dk

(Billedet: Det italienske kompagni De Filippo Marionette tager tilskuerne med på en ordløs rejse med sine træmarionetter i den prisbelønnede forestilling ’Hænger i en tynd tråd’. PR-foto)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne