25. oktober 2023

Puljer åbnet til udveksling i Europa

Residencies: Puljen giver støtte til, at værtsorganisationer i Europa kan tilbyde ophold til kunstnere og kulturarbejdere fra andre europæiske lande (herunder OLT-lande) i længere perioder.
Puljen søges af værtsinstitutionen og ansøger har ansvaret for at designe opholdet og invitere 1-5 kunstnere og/eller kulturarbejdere fra et eller flere Creative Europe-lande på besøg i op til 300 dage.
Puljen støtter med faste takster for rejse, diæt og ophold. Det er muligt at få yderligere tilskud hvis man vælger grøn transport, hvis man har børn og/eller hvis man har et handicap.
Ansøgningsfrist: 16. januar 2024

Udveksling for enkeltpersoner og mindre grupper: Puljen støtter kunstnerisk og faglig udveksling, hvor enkeltpersoner eller mindre grupper rejser til et andet Creative Europe-land dage for at samarbejde med en værtspartner.
Puljen er den eneste i Creative Europe-programmet, der kan søges af enkeltpersoner.
Det er en forudsætning for at få støtte, at ansøger har en samarbejdspartner/vært i destinationslandet.
Ansøgningsfrist: Månedlige ansøgningsfrister indtil 31. maj 2024.

Man kan få støtte fra Culture Moves Europe, hvis man beskæftiger sig med: akitektur, billedkunst, design, kulturarv, mode, musik, scenekunst og/eller skønlitteratur.

Culture Moves Europe er en udvekslingsindsats under Europa-Kommissionens kulturstøtteprogram, Creative Europe. Formålet med Culture Moves Europe er at sikre udveksling og mobilitet for kunstnere og kulturprofessionelle i Europa. Set er kun muligt at få støtte til rejser til lande, der deltager i Creative Europe-programmet.
Dvs. lande i EU samt på denne liste.

Ugentlig webinar: Hver fredag kl. 11.00 holder Culture Moves Europe webinar med mulighed for at stille spørgsmål til puljen. Se mere på Culture Moves Europes egne kanaler .

Få mere information om begge puljer og ansøgningskriterier på denne hjemmeside.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne