27. august 2015

Programmet til Festival of Wonder 2015 ligger klart

Festival of Wonder/Silkeborg Dukketeaterfestival afvikles godt nok først fra 5.-8. november, men nu er det omfangsrige program til den store internationale animationsfestival udkommet, så der er nogle dage til fordybelse og udvælgelse, inden selve billetsalget starter 1. september kl. 10 – på www.silkeborgbilletten.dk

Programmets færdiggørelse fejres med et lille arrangement og en gratis forestilling i Medborgerhuset i Silkeborg lørdag 29. august kl. 14, hvor der udleveres trykte programmer og plakater – og  hvor teatret De Røde Heste opfører 'Den sandfærdige beretning om de tre små grise' (se anmeldelse).

Den kan opleves af alle børn over 5 år – og gerne sammen med deres voksne.

Efter forestillingen vises der i øvrigt videoklip fra nogle af den kommende festivals mange danske og internationale forestillinger.

Og Festival of Wonder byder også i 2015-udgaven på det store udtræk af forestillinger, workshops, backstage-talks, udstillinger, film m.v. – i alt ligger der 102 events og venter på publikum.

Festivalens store force er det høje internationale niveau og viljen og evnen til at præsentere gode forestillinger for såvel børn og unge som voksne.

I år deltager 17 danske teatre og 12 internationale teatre fra Holland, Canada, Taiwan, Tyskland, Grækenland, Israel og Frankrig – og hele fire fra Tjekkiet, hvor ikke mindst teatret Forman Brothers har festivalleder Ulla Dengsøes særlige bevågenhed.

Således er storproduktionen 'Obludarium' med for tredje gang – tillige med teatrets udendørsforestilling 'Et poetisk måneskinsmøde' og en coproduktion med franske Theatre Du Jeu de Pomme, 'Aladdin'.

Udover de mange offentlige forestillinger vises i også i forbindelse med festivalen over en hel uge (2-9. november) en lang række lukkede forestillinger på kommunens skoler, hvor eleverne både får mulighed for at stifte bekendtskab med danske og udenlandske animationsforestillinger. En del af disse spilles dog på et par af festivalens spillesteder, Jysk Musikteater og Kedelhuset på Papirfabrikken, så eleverne også får festivalstemningen her.

Se hele programmet med omtale af forestillinger og arrangementer og spilleplan og billetinfo på festivalens hjemmeside: www.festivalofwonder.dk

Programmet i pdf-format kan også hentes via dette LINK

(Billedet: Udsnit af festivalprogrammets forside)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne