1. september 2022

Professionelt papirdukketeater i Valby Kulturhus

I starten af året udvalgte Udviklingsplatformen for Scenekunst dukkespillerne Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik til residensforløbsprojektet TID I RUM.

De to, der er nyuddannede dukkespillere fra skuespillerskolen Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch i Berlin, havde et projekt med arbejdstitlen ’Paperlicious’, hvor de ville undersøge, hvordan papir som materiale i en æstetisk og performativ kontekst kunne  bringes til live, vokse og forgå.    

I april var de klar med en ’work in progress-fremvisning i Batidas Teaterhus, og nu får den professionelle papirdukkeforestilling ’Paperlicious’ så premiere i Valby Kulturhus, hvor den spiller fire gange over to dage: 24. september kl. 16 og 20, og 25. september kl. 12 og 17. Aldersgruppe: Voksne og børn fra 12 år. Billetter via teaterbilletter.dk

Forestillingen, der spilles i regi af de to kunstneres teaterforening, Metamorfose, præsenteres således:   

’Paperlicious’ er en historie om at genfinde og omfavne indre kreativitet. Stykket foregår i et grotesk, kafkask kontorunivers lavet af papir. Denne kontorverden har været den samme i hundredvis af år – indtil en lille stemme pludselig dukker op. Stemmen kommer fra papiret, som er blevet levende og ønsker forandring. Papiret forvandles til en lille dukke, der åbner op for en anden verden – en verden, hvor kreativitet og legesyge hersker. I løbet af stykket vokser og forvandler dukken sig, og varierer i størrelse fra ca. 40 cm til 2,5 meter. Det er en nonverbal forestilling med et stærkt fokus på visuelle aspekter og physical theatre.

 Evi Arnsbjerg Brygmann og Bianka Drozdik er både dukkemagere, instruktører og medvirkende i ’Paperlicious’, der samtidig er første gang, de to performere producerer en forestilling i Danmark.

(Billedet: ’Papercilious’ er papirdukketeater om at genfinde og favne den indre kreativitet og forestillingen vises i Valby Kulturhus 24.-25. September. Plakatfotograf: Anders Palm Olesen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne