21. januar 2022

Professionel dans indtager dagtilbud

Små børn kan sagtens blive opslugt af en professionel danseforestilling. Det er erfaringen efter de første to år med Dansehallernes projekt ’KORA – dans for de yngste’, hvor dansekunstnere besøger vuggestuer og børnehaver. 

En gennemgående kommentar i evalueringerne er, at børnene er helt opslugt og bliver fanget af bevægelserne og musikken. Og at personalet i dagtilbuddene er overraskede over, at de små børn bliver så optaget og kan holde koncentrationen i de 30-45 minutter, det varer.

Forestillingerne er specielt udviklet til det yngste publikum af udvalgte danske og udenlandske koreografer. Fælles for dem er, at de har fokus på æstetiske processer, leg og kreativitet, og at de altid har et interaktivt element, så børnene selv kan deltage og dermed opleve med alle sanser. I langt de fleste tilfælde foregår de interaktive forestillinger desuden i trygge og kendte omgivelser i børnenes institution. 

’Ligesom kunstmuseer, teatre og musikspillesteder rigtig mange steder leverer kunstneriske oplevelser, eller ligesom der findes masser af idrætsfaciliteter i hele landet, er vores ambition, at dans skal være en naturlig del af danskernes hverdag. Derfor samarbejder vi men vores partnerkommuner om at skabe kultur og struktur for dans’, lyder det fra Ulla Gad, projektleder i Dansehallerne.

Projektet ’KORA – dans for de yngste’ begyndte 1. januar 2020 på baggrund af et ønske fra Dansehallernes partnerkommuner om danseaktiviteter til dagtilbuddene. I forvejen har Dansehallerne gennem mange år samarbejdet med en række af landets kommuner om interaktive forestillinger specielt udviklet til skoleelever, hvor dansekompagnierne kommer ud på skolerne. Med støtte fra Nordea-fonden blev det for to år siden muligt at udvide til det yngste publikum, og dén særlige indsats fortsætter foreløbigt året ud.

11 af landets kommuner har indgået partnerskab med Dansehallerne om danseforestillinger i dagtilbud og skoler. I alt når projektet KORA hvert år ud til omkring 20.000 børn og unge fra 0-16 år. 

(Billedet: Hvordan har vi det, når vi føler os hjemme? Med hele kroppen og alle sanser udforsker børnene det spørgsmål sammen med kunstnerne Mette Overgaard og David Navndrup Black i forestillingen ’YEM’. Foto: Emilie Søgaard)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne