7. november 2012

Pris til Sara Topsøe-Jensen

Sara Topsøe-Jensen, stifter og kunstnerisk leder af Carte Blanche, der er egnsteater i Viborg, modtog lørdag den 3. november Merete Hegner Prisen i forbindelse med en opførelse af teatrets nye og roste samarbejdsprojekt med Cantabile 2, ’Life Live’ (netop anmeldt her på portalen).

Prisen blev overrakt af Kirsten Borger, der modtog prisen i 2009.  Den tildeles til en ildsjæl inden for drama/teater eller tilsvarende kunstnerisk virke. Prisen er en lille klovn, der forestiller den berømte klovn Charlie Rivel og er signeret af Merete Hegner og de forrige tre prismodtagere. 

Prisen er en form for stafetpris, ‘en anerkendelse fra en kunstner til en anden, som det lød i pristalen fra Kirsten Borger, der især fremhævede Sara Topsøe-Jensens store arbejde med Carte Blanche i Viborg.

Ideen er nu, at Sara Topsøe-Jensen giver klovnen videre næste år. Prisen er opkaldt efter skuespilleren Merete Hegner og indstiftet i 2006 ved hendes 25 års jubilæum på Aarhus Teater. 

Sara Topsøe-Jensen startede Carte Blanche i 2000 og røg direkte fra en refusionsgodkendelse i februar til festivalsucces i april og Horsens Børneteaterpris i september. Siden blev Carte Blanche hurtigt egnsteater i Viborg.

Sara Topsøe-Jensen er uddannet performer og scenekunstner fra Nordisk Teaterskole i Århus, og ’arbejder med et udtryk der er fysisk, baseret på kroppen og det visuelle (objekter, scenografi, lys), som fortællende frem for sproget’, som det formuleres på teatrets hjemmeside.

Hun blev i øvrigt sidste år nomineret til Rosamund Gilder/Martha Coigney International Award’ af League of Professional Theatre Women i New York, USA. Prisen har til formål at skabe og udbrede kendskabet til internationalt bemærkelsesværdige kvinder indenfor scenekunst.

I 2008  var nomineret hun til ’The 2008 ASSITEJ Award for Artistic Excellence’ ved ASSITEJs XVI Verdens Kongres i Adelaide, Australien. 

Se mere om Carte Blanches og Sara Topsøe-Jensens virke på www.cblanche.dk

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne