23. januar 2009

Præmiepenge til ‘Oskar’

Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg har med i alt 600.000 kr. præmieret 11 kunstnere bag seks værker, som har udmærket sig særligt inden for film og scenekunst i 2008.

Et af de seks værker er Teatret Møllens særdeles vellykkede og rørende børneteaterforestilling, ‘Oskar’, hvor instruktøren Alex Byrne og dramaturgen Jakob Højgård Jørgensen – førstnævnte er gæsteinstruktør hos teatret, sidstnævnte tillige teatrets administrator – hver modtager 50.000 kroner.

Axel Byrne er kendt som leder af det internationale teaterensemble NIE (New International Encounter) og har tidligere bl.a. instrueret ‘Woyzeck’, en succesrig samproduktion mellem Odsherred Teater og Fair Play.

Forestillingen var et af sidste sæsons højdepunkter og udvalgets motivering lyder i sin helhed:

‘Alex Byrne og Jakob Højgård Jørgensen for ‘Oskar’: Instruktøren Alex Byrne og dramaturg Jakob Højgård Jørgensen præmieres med hver 50.000 kroner for instruktion og dramatisering af forestillingen ‘Oskar’.

‘Oskar ‘er en dramatisering frit efter romanen ‘Ekstremt højt & utrolig tæt på’ af den amerikanske forfatter Jonathan Safran Foer. ”Oskar” handler om en ni-årig dreng, hvis far dør under 11. september. Bearbejdningen af bogen til teaterstykke er gribende og intens’.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne