23. februar 2023

Podcast om børneteater

Det er jo ikke kun Dansk Teater 300 år, der sender podcast om dansk børneteater ud (se note).

Også Teatercentrum eksperimenterer med formatet, der jo efterhånden fylder rigtig meget i både medie- og kulturverdenen. Sådan lyder det fra Søren K. Kløft, pr- og kommunikationskonsulent på kompetencecentret Teatercentrum, der har været på podcast-kursus på DMJX Emdrup, hvor han har lært en masse om lyd og podcast-produktion.

Kurset bestod bl.a. af en række øvelser både i grupper og hver for sig, mens den afsluttende store opgave gik ud på at lade som om, man skulle producere en hel podcast-serie; lave optagelser, speak og interviews – og afslutningsvis klippe det hele sammen med musik og evt. lydeffekter.

Ikke overraskende havde han valgt at fokusere på teater, og hans opgave-pitch lød:

Behind The Scenes’ er en podcast-serie rettet mod teaterformidlere (skolelærere, institutionsledere og/eller kulturkonsulenter på kommunalt plan) med ansvar for indkøb af professionelle teaterforestillinger for børn og unge i alderen 0-16 år. 

Hvert afsnit skal tage os med ‘ind i værkstedet’ på en specifik teaterproduktion.

Hvert afsnit skal have et appetizer og/eller nysgerrighedsvækkende præg. F.eks. kan vi komme på besøg i dukkemagerens værksted eller i teaterkomponistens hule, snakke med instruktøren, manuskriptforfatteren, skuespilleren eller scenografen om deres arbejde. Hjemme eller i øvelokalet. 

Hvordan bliver scenekunsten til? Hvilke kunstneriske overvejelser gør de sig undervejs i deres arbejde? Hvilke udfordringer møder de på deres vej?

Hver podcast skal max. vare ca. 15 minutter.

Den konkrete afsluttende opgave var så at producere seriens første afsnit/episode helt færdig. Altså præsentere en færdig podcast/radioudsendelse. Og her er Søren K. Kløfts bud i mp3-format den varer 10.31 min.):

https://teatercentrum.dk/podcast-kom-taettere-paa-teaterfolket-og-kunsten/

Og hvad så nu? Det er jo oplagt at gå videre med specifikke podcast om børne- og ungdomsteatermiljøet. Men det handler jo desværre om økonomi. Til et professionelt klippe-program, til en professionel optager – og tidsmæssige ressourcer til løbende podcast-produktion, der selvfølgelig skal have base på Teatercentrums hjemmeside og så distribueres via de sociale medier til miljøet.

(Billedet: ’Behind the Scenes’ er Søren Kløft introduktion til Teatercentrums podcast-initiativ, og han står også for denne illustration)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne