1. oktober 2014

Plakat til Aprilfestival 2015

Den store Aprilfestival finder næste år sted i Frederikssund fra 19.-26. april 2015, men allerede nu ligger den plakat og dermed det motiv klart, der skal brande festivalen og festivalværtsbyen frem til den store begivenhed i det nordsjællandske.

Frederikssund kommune udskrev i samarbejde med Teatercentrum i slutningen af juni  en plakatkonkurrence, der gav 28 forskellige bud på fra grafiske designere, billedkunstnere og børn. Herefter valgte Fritidsudvalget i Frederikssund og en gruppe fagdommere vinderplakaten, som både har et relativt stramt grafisk udtryk og samtidig vise, at Aprilfestivalen denne gang foregår i fjordbyen Frederikssund.  

Vinderen løb med præmien på 10.000 kr, og kunstneren bag årets festivalplakat stod såmænd også bag festivalplakaten i 2011, da Aprilfestivalen gæstede Randers, hvor hun dengang var ansat på det lokale Randers Egnsteater som presse- og kommunikationsansvarlig, for hvilket teater hun også har skabt adskillige forestillingsplakater.

Fornylig er Klara Espersen (f. 1974) dog skiftet til en stilling som brand manager i det private erhvervsliv, men holder altså en grafisk livline til festivalerne…

De store festivaler i april har – bortset fra den allerførste i 1971 – hvert år produceret nye plakater til at markere festivalen. Nogle har været enkle grafiske arbejder, mens andre var baseret på udvalgte børnetegninger, men den seneste snes år har professionelle lokale kunstnere haft opgaven – med meget forskellige grafiske udtryk. Og 1995-udgaven af Bo Bendixen blev – i en grafisk modificeret form – siden fast logo for Teatercentrum.

Man kan i øvrigt se eller gense alle festivalens plakater – med angivelse af kunstnernavne – via dette link.

Med den nye festivalplakat kan Frederikssund gå i gang med at bruge motivet på såvel plakater som postkort, kataloger, i lokale tryksager m.v.

Man kan se vinderplakaten og de 27 øvrige plakatforslag på Frederikssund Bibliotek, der åbner en plakatudstilling fredag 10. oktober kl. 15.00.  

Og man kan følge med i festivalforberedelserne på festivalens egen hjemmeside www.aprilfestival.dk – og blive ven med ’Aprilfestival – teater for små & store’ på Facebook.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne