21. februar 2017

‘Pim and Theo’ til Holland

Odsherred Teater har haft stor succes med forestillingen 'Pim and Theo', der måske er en af en af de mest markante og vellykkede ungdomsforestillinger, der er blevet produceret i Danmark.

»Det er vel egentlig en voksenforestilling, der har vist sig at være uhyre velegnet som ungdomsforestilling,« siger Simon Vagn Jensen om det både provokerende og konfliktfyldte stykke, der suger tilskuerne ind i historien om mordene på de to islamkritiske hollændere, politikeren Pim Fortuyn (dræbt 2002) og filminstruktøren Theo van Gogh (dræbt i 2004).

Forestillingen, der havde urpremiere 25. oktober 2013 og bl.a. fik en begejstring anmeldelse af Anne Middelboe Christesen her på portalen, har turneret både i Danmark og udlandet (den spilles på engelsk) og har alle steder skabt debat.

Og til marts skal Simon Vagn Jensen og Henrik Ipsen så for første gang spille forestillingen i landet, hvor ugerningerne fandt sted, når de drager til Holland for at spille på De Krakeling i Amsterdam fra 16.-20. marts.

I årene forud har 'Pim and Theo' haft fire spilleperioder på Odsherred Teater og gæstespillet i fire omgange i Storbritannien, to i Norge samt Østrig, Tyskland, Sverige og Tjekkiet.

Forestillingen 'Pim and Theo' har manuskript af Mei Oulund og blev til i et samarbejde mellem danske Odsherred Teater, britiske N.I.E (New International Encounter), finske Korjaamo Culture Factory og norske Stiftelsen NIE, og det er den særdeles eftertragtede engelske instruktør Alex Byrne fra N.I.E. som stod for iscenesættelsen af en forestilling, der blev finansieret med 1,5 mio. kr. fra en EU-fond (European Union Culture Programme Strand 1.2.1), der støtter tværeuropæiske samarbejdsprojekter.

Se artiklen i forbindelse med projektets start, 'I kølvandet på galskaben'.

(Billedet: Henrik Ipsen og Simon Vagn Jensen spiller henholdsvis Theo van Gogh og Pim Fortuyn i 'Pim and Theo', der nu skal spilles i Holland for første gang. Foto: Rie Neuchs)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne