21. maj 2019

Perspektivering og faglig sparring

Udviklingsplatformen for Scenekunst har skudt et mentorprogram for 2019/20 i gang, hvor ti mentorer kobles med ti mentees. Ideen er at producenter eller selvproducerende scenekunstnere får mulighed for at få sat perspektiv på deres praksis og få faglig sparring med kvalificerede mentorer, der kommer med værdifuld erfaring og relevant  indsigt relevant for den enkelte.

Det er anden gang, at Udviklingsplatformen udbyder et gratis, skræddersyet mentorforløb til branchen, og om første program i 2018/19 siger projektleder Gitte Nielsen, at 'flere mentees fra sidste års program har udtalt, at de har taget et kvantespring i deres faglighed, fordi de så intenst er blevet udfordret på arbejdsrutiner og tankemønstre af en mentor, som befinder sig på et andet stadie i sin karriere'.  

Mentor og mentee har i forløbet ca. 7 møder inkl. 3 obligatoriske fællesmøder, hvor det første møde fandt sted 16. maj 2019 på Udviklingsplatformen for Scenekunst i København.

Blandt det nye forløbs mentees finder man Gitte Kielberg, kunstnerisk leder af Teatret Kimbri, og My Grönholdt, kunstnerisk leder af MYKA – der begge har flere produktioner for børn bag sig. Også Mette Rønne, Kulturmarkt; Rasmus Malling Lykke Skov, Teater Fluks og David Price, Black Box Dance Company, har føling med dansk ungdomsteater.

Blandt det nye forløbs mentorer med børneteaterindsigt finder man Jens Frimann Hansen, kunstnerisk leder for Helsingør Teater og PASSAGE-festivalen – og tidligere formand for Refusionsudvalget. Også den tidligere skuespilchef Mikkel Harder Munck-Hansen er blandt mentorerne – og han har tidligere i sin karriere både oplevet at være mentee og mentor. 

Flere internationale mentorer indgår også i program 2019/20, bl.a. islandske Ragnheiður Skúladóttir ny leder af Festspillene i Nord-Norge og skotske Cathie Boyd,  grundlægger af Cryptic.  

Se hele listen og præsentationen af mentorer og mentees og læs mere om mentorprogrammet her: 

 https://www.udviklingsplatformen.dk/raadgivning/mentorprogram/

(Billedet: Mentorer og mentees på mentorprogrammet for 2019/20. Foto: Udviklingsplatformen)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne