10. september 2015

Periskop holder kursen

I september 2013 blev der i Kunstnernes Hus i Oslo lanceret et nyt norsk nettidsskrift, Periskop, for professionel kunst for børn og unge, som dækker scenekunst, musik, litteratur og billedkunst m.v.

Nu kan tidsskriftet så fejre de første to år og de første 250 artikler om kunst og kultur rettet mod børn og unge.

Det indbefatter, som nærværende portal, også lange og grundige anmeldelser (uden stjerner!) af scenekunst, hvilket er med til at sikre læseren et godt fagligt indtryk af norsk børneteater.

Det skrives på bokmål og ikke nynorsk, hvilket gør det overmåde nemt at gå til for interesserede danske læsere.

Periskop er et uafhængtigt tværfagligt projekt, der skal 'heve nivået på den offentlige samtalen om denne kunsten og skape større oppmerksomhet omkring den', som det hed ved lanceringen og som det synes at have levet op til med bravour og gode artikler, kommentarer, anmeldelser m.v.

Pengene til driften kommer fra en treårig projektstøtte fra Norsk Kulturråd, og Periskop drives af Foreningen kritikk av kunst for barn og unge, som ejes af fire interessenter: scenekunst.no, ballade.no, kunstkritikk.no og barnebokkritikk.no – som alle har bevaret deres egne portaler.

Nuværende projektperiode slutter i foråret 2016, og derfor beder redaktionen nu brugerne/læserne om at deltage i en læserundersøgelse forud for den forhåbentligt positive evaluering, der kan bringe Periskop videre.

Læs og se mere på www.periskop.no

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne