11. november 2017

Performancefestival om fællesskaber

Kan man lære om medborgerskab på den lokale bodega?

Det spørgsmål, som er nok så relevant op til kommunalvalget 21. november, forsøger  en performancefestival, centreret omkring Tårnby Torv på Amager, at finde svar på.

Det sker med inddragelse af kunstnere fra ind- og udland, studerende ved Den Danske Scenekunstskole samt Tårnbys borgere og foreningsliv.

Tårnby Torv Festival, der afvikles 16.-18. november, er  initieret af Tårnby-borger og performancekunstner Andreas Liebmann og vil foregå i og omkring et ledigt kontorlokale på 2. sal på Tårnby Torv 7.

Som optakt til festivalen har Liebmann siddet foran centret med en tom stol ved siden af sig og et skilt med ordene: 'Fortæl mig om dit offentlige liv i Tårnby'. Mødet med villige medborgere har dannet grundlag for festivalprogrammet.

Og både børn og unge bliver inddraget i festivalen, der bl.a. byder på børneforestillingen '50 farlige ting' af Live Art for Børn (se portalens anmeldelse) og debat om kulturens rolle med et ungepanel. Dertil kommer bl.a. en fitnessperformance om sport og politik, oplæg af indbudte internationale performancekunstnere, koncert med musikskolen, stedsspecifikke værker af studerende fra Den Danske Scenekunstskole, filmvisninger og offentlig langbordsdebat med tilhørende mad.

Tårnby Torv Festivalen er et forsøg på at opretholde forbindelsen mellem teaterarbejde og dets hovedpersoner: borgerne rundt om hjørnet. Initiativet vil fortsætte efter festivalen med ”Mainstream” på 2. sal i Tårnby Torv som platform for performanceteater. Initiativet er en del af et kunstnerisk forskningsprojekt på Den Danske Scenekunstskole.

Se program m.v. på  www.taarnbytorvfestival.net

(Billedet: Performancekunstner Andreas Liebmann med stol parat til borgersnak som optakt festivalen. Foto: Tårnby Torv Festival)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne