21. oktober 2014

Pengeregn fra Wilhelm Hansen Fonden

Wilhelm Hansen Fonden uddelte 15. oktober priser, legater og støttebeløb til en række aktører inden for dans, teater og musik.

De store hæderspriser gik i år til Herbert Blomstedt og Bent Sørensen

I alt blev der i år uddelt omkring syv millioner kroner, og der faldt også noget af til børneteatre – blandt de 23 teatre finder man nemlig Zangenberg Teater, Teaterforeningen HiLS DiN MOR, De Røde Heste, TeaterBLIK og teaterforeningen Filiorum samt Eventyrteatret – men også lejlighedsvise børneteaterproducenter som Teater V, Bornholms Teater, Husets Teater og Hotel Pro Forma, ligesom også ILT 15-festivalen i Aarhus er med på listen.

På listen over dansekompagnier finder man i øvrigt også Uppercut Danseteater og Kitt Johnson, der begge i højere eller mindre grad producerer danseteater for børn og unge.

Støtte- og legatbeløb til de enkelte teatre offentliggøres ikke, men kan traditionelt ligge fra få tusinde kroner til over 100.000 kroner.

Wilhelm Hansen Fonden blev stiftet i 1992 som en af landets største kulturfonde, og dens formål er at yde støtte til musik, dans og teater i bred forstand, fortrinsvis i Danmark.  

Der kan nu pusles om nye ansøgninger frem til august næste år, hvor Wilhelm Hansen Fonden atter indkalder ansøgninger – og stadig gerne ser flere børneteatre i den digitale stak, idet der kun kan ansøges elektronisk via hjemmesiden. 

Se mere på www.wilhelmhansenfonden.dk

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne