14. oktober 2013

Penge til et nyt Limfjordsteater

Der er gang i pengestrømmen fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der i sidste uge meddelte, at man vil donere en milliard kroner til folkeskolen.

Men det dryppede skam også på egnsteatret på Mors, idet fonden ved samme lejlighed og under noget mindre mediebevågenhed gav ti mio. kr. til et nyt teaterbyggeri, så Limfjordsteatret kan se frem til nye rammer.

Det nye teaterbyggeri skal være en del af et 30 mio. kr. dyrt projekt omkring uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej 95 i Nykøbing Mors, og således hænger de to donationer lidt sammen.

Mens milliarden if. fonden skal bruges til at fra 2014 at 'støtte opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere og udvikle undervisningsmetoder og hjælpemidler – i øvrigt som en markering af 100-året for Mærsk Mc-Kinney Møller, der døde sidste år og samtidig en markering af  200-året for undervisningspligten i Danmark – skal de ti millioner altså skubbe med til at skabe et samspil mellem teatret og de fysiske ungdomsuddannelser mv., der efter planen skal være et mere integreret del af teatrets netværk og være en del af et udviklingspotentiale for udvikling af børneteater og kunstneriske platforme.

'Vi er helt utrolig stolte og glade for endelig at få et tilsagn, så vi kan komme videre og begynde at snakke om en realistisk ny fremtid. Det giver fornyet energi og tro på projektet. Ikke bare fra vores side men også fra omverdenen. Det er en utrolig flot donation og en kæmpe gave til alle morsingboere', lyder det fra Limfjordsteatrets leder, Gitta Malling, som nu kan se frem til nye og bedre rammer for egnsteatret, der er spændt til bristepunktet med forestillinger og andre arrangementer i bygningen i Skolegade.

Tidshorisonten er lidt uklar, for endnu mangler den endelige finansiering af hele projektet at falde på plads, men kommunen er klar med finansiering, ligesom man håber på yderligere fondshjælp.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne