25. juli 2017

PASSAGE på turne

Så er der blot en uges tid til starten på PASSAGE-festivalen, der afvikles i Helsingør og Helsingborg 1.-6. august (se note og hjemmeside: www.passagefestival.nu) og lanceres som Nordeuropas største internationale og transnationale gadeteaterfestival og inviterer på et omfattende program.

Men arrangørerne, Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus i Helsingborg, holder sig ikke til de to sundbyer, for festivalen har atter i år solgt forestillinger til en række andre festivaler, teaterforeninger, kommuner m.v. i Sverige og Danmark.

Derfor kan man opleve gadeteaterforestillinger fra Passage-programmet i svenske byer som Höganäs, Malmö, Lund, Ängelholm, Bjuv, Halmstad, Båstad, Åstorp – mens det i Danmark hedder Helsinge, Gilleleje, Græsted, Værløse, Farum, Roskilde og sågar Skive – samt Bornholm og den internationale gadeteaterfestival 27.-30. juli (se note) og Sokkelundlilles Cirkusvognen-festival i København NV.

Den store udveksling af forestillinger sker som en blanding af udfarende arbejde fra Passage-festivalen selv og henvendelser fra interesserede parter, fortæller Camilla Hasseriis Dietz, der står for festivalens pr- og kommunikation.

»Vi sælger forestillinger til mange forskellige typer arrangører: Af og til direkte til kommuner, men også teaterforeninger (Gribskov, Furesø, Skive, Roskilde), kulturhuse og festivaler m.v. i Danmark, mens der i Sverige er en del 'kranskommuner' der indgår i samarbejdet – og derudover  samarbejder vi med Sommarscenen i Malmö samt Barnens scen, Lunds kulturafdeling og Halmstad Internationella Gatuteaterfestival,« fortæller hun.

Man kan se hele Passage på turné-programmet på festivalens hjemmeside (www.passagefestival.nu/turne), men her er den danske del:

– HELSINGE
1. august: 'Ups & Downs' med Cirque Content Pour Peu (FR) – Banktorvet kl. 10.30. 'Smoke' med Plunge Boom (UK) – Banktorvet  kl. 12.00

– GILLELEJE 1. august: 'Ups & Downs' med Cirque Content Pour Peu (FR) – Kulturbroen kl. 16.00. 'Den Store Familie' med
Fadunito (CAT) – Start Kulturhusets P-plads kl. 17.00

– GRÆSTED 2. august: 'All You Need is Love' med Eloise Green (AUS) – Pladsen ved Græsted Kro kl. 17.00

– VÆRLØSE 3. august: 'Den Store Familie' med
Fadunito (CAT) – Bymidten kl. 10.30

– FARUM 3. august: 'Den Store Familie' med
Fadunito (CAT) – Bytorvet kl. 14.00

– SKIVE 4. august:
'Girafferne' med Xirriquiteula (CAT) – )
Start Rådhustorvet kl. 14.00 + 15.15

– ROSKILDE
 6. august: 'Ups & Downs' med Cirque Content Pour Peu (FR) – Stændertorvet kl. 11.15 + 14.00

– KØBENHAVN NV 8. august: 'Ups & Downs' med Cirque Content Pour Peu (FR) – Hulgårds Plads/ved legepladsen kl. 10.00

(Billedet: Catalanske Fadunito og deres 'Den store familie' kommer vidt omkring i forbindelse med Passage-festivalen. Foto: Torben Sørensen/Passage-festivalen)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne