24. juni 2020

PASSAGE Festival lader sig ikke slå ud

Mens de fleste andre gadeteaterfestivaler i Danmark og Europa er aflyst i skyggen af covid-19, insisterer PASSAGE i Helsingør og Helsingborg at gennemføre en festival, der godt nok er radikalt anderledes end udtænkt og med et program, der opdateres løbende med forestillinger hen over sommeren til afviklingstidspunktet 27. juni til 1. august – tilpasset muligheder og omstændigheder. Men stadig med dansk og internationalt gadeteater i verdensklasse.

PASSAGE Festival skulle have fejret tiåret for kultursatsningen i Helsingør med store spektakulære shows i Helsingørs Kulturhavn for tusindvis af mennesker. I stedet præsenteres et program, hvor internationale og danske kunstnere udforsker nogle af de rum, helsingoranerne selv har opsøgt i de sidste måneder på gå- og cykelture i omegnen af Helsingør, og dér hvor de bor.  

En anden markant ændring af festivalen vil være, at der helt frem til sommeren 2021 vil blive præsenteret både færdige værker og værker i proces; bl.a. gennem PASSAGE Fesgtivals nye platform: b y p a s s, hvor kunstnere får mulighed for at prøve kræfter med de(t) offentlige rum i Helsingør: 

Således kan man bl.a. opleve b y p a s s-projekterne VED RIBBEVÆGGEN – Ekko fra en skole af Convoi Exceptionell (DK og NO) som del af en læringsrums-trilogi. og EVERYDAY PEOPLE af Society of Labyrinthian Anarchaeology (DK), der er en situationistisk vandring gennem steder og ikke-steder i Helsingør. Ligeledes den stedspecifikke genopsætning af byVANDring med hvor Luna Park Scenekunst (DK), mens Liminal’s (DK) low-tech, sci-fi, site specific performance TIME TRAVEL TOURS inviterer på busrejse fra fremtiden til fortiden gennem tre årtier og med udvalgte stop på vejen.

Til gengæld lader SYNDFLODEN af Kunstnerkollektivet Vontrapp (DK) ikke kun publikum være vidne til vores selvskabte syndflod. Vi skal selv forvalte et fælles ansvar for at vende arken i Helsingørs gamle tørdok, der i dag rummer M/S Museet for Søfart.  

Alle disse forestillinger er entre og indgår i festivalens vanlige blanding, der også tilbyder en række gratis forestillinger i byrummet.

Billetsalget til forestillinger med entré kan kun klares online i år. Der vil ikke være mulighed for at købe billetter hverken ved selve forestillingen eller i et fysisk billetkontor. Til gengæld er prisen helt demokratisk 50 kr. for alle og man kan allerede nu købe billetter.

I samarbejde med Dansehallerne I København, præsenterer PASSAGE Festival den norske koreograf Ingri Fiksdal’s DIORAMA – for Helsingør på en strand i nærheden af Helsingør (præcis lokation offentliggøres snarest). Med koreografi som linse, iscenesætter Fiksdal dele af naturen ved at blande elementer fra det urbane rum ind i landskabet, og dermed ændre konteksten for begge dele.

Derudover kan man bl.a. opleve de franske klovne DRÔLE D’IMPRESSION af Dédale de Clown der kaster sig ud i plakatopsætningens svære kunst;  Les Goulus (FR) med tre exceptionelt arrogante olympiske ryttere; LES FRÈRES TROUBOUCH (FR) med en versionering af Asterix og Obelix og kompagniet 1WATT (FR), der leger med hverdagens og byens liv og skaber nye, poetiske, absurde kontekster med 'Free Watt'.

Program – under stadig forandring – og billetbestilling findes på www.passagefestival.nu og opdateres løbende frem til festivalstart. 

(Billedet: Det franske kompagni Les Fréres Troubouch laver deres helt egen fortolkning af broderkærlighed. Pr-foto)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne