23. juli 2021

PASSAGE Festival: Helsingør i Europa 26.-31. juli

Om få dage vil PASSAGE Festival 2021 indtage Helsingør og omegn med gadeteater og events på torve, havnefront, kirkerum, gamle brandstationer og pladser ved Kronborg, Kulturværftet – og hvor der ellers kan spilles og anbringes værker fra de over 50 europæiske performere, digtere og andre kunstnere, der bidrager til festivalen, som ifølge arrangørerne på denne måde 'udforsker Helsingørs kosmopolitiske hjerte i Europa'.

Festivalen afvikles fra 26.-31. juli, hvor den officielle åbningsforestilling er 28. juli kl. 17.30 på pladsen foran Kulturværftet, hvor man kan opleve det spektakulære dødshjul, som også pryder festivalplakaten, når performerne i franske La Meutes '78 Tours' udforsker hjulets hypnotiserende, rituelle dimension. 

Det er – bogstaveligt talt – et af højdepunkterne i årets program, som også byder på italienske Romeo Castelluccis store performance- og videoinstallation 'The Third Reich' på Kulturværftets store scene; belgiske Be Flat's 'Follow Me', hvis akrobatiske cirkuskamæleoner sender tilskuerne på en unik tur i byrummet.

Og en lang række andre internationale og danske forestillinger, der spænder fra traditionelt gadeteater til finurligt objektteater, interaktive (vandre-)forestillinger og allehånde andre genrer.

Blandt de danske forestillinger skal lige nævnes to dugfriske fra Aprilfestival i Holbæk: Ilon Lodewijks med brætspilkonceptet 'TING' (se anmeldelse) og Teatret Brændende Kærlighed med den nonverbale 'Birdy' (se anmeldelse) samt to andre programsatte forestillinger anmeldt her på portalen: Teater Kimone & Cikaros' nycirkusforestilling 'På bænken' (se anmeldelse) og Secret Hotels vandreforestilling 'Banket for bier' (se anmeldelse). 

De udgør sammen med de mange andre danske og internationale produktioner et kærkomment gensyn med det mylder af kunst i det offentlige rum, der er PASSAGE Festivalens kendetegn. Også selvom planlægningen af årets festival stadig er præget af pandemiske restriktioner og regler.

Udover de mange forestillinger, hvor de fleste er familievenlige rent aldersmæssigt, indeholder festivalen også specifikt for børn lege- og spilleland, poesiværksted og læsecafe mv., mens der for de voksne bl.a. er poesi i form af et møde i Toldkammergården med tre digtere fra Balkan.

Der er således noget for alle aldre og tilskuere på alle abstraktionsniveauer, men som der står i årets program:

'Børn og familier og helt almindelige mennesker, der måske ikke interesserer sig for teater og kunst, og måske aldrig har oplevet det, eller af forskellige årsager ikke har adgang til det, er til enhver tid vores æresgæster og vil for altid være vores vigtigste publikum'. 
Men det er altså på høje tid at planlægge et raid til den nordsjællandske sundby. Der er ganske mange gratis muligheder, mens der med et festivalarmbånd (150 kr.) er adgang til alle entrebelagte forestillinger (billetpris ellers 50 kr.)

* Alt billetsalg foregår online, men i PASSAGEs billetkontor i Toldkammerets Blomstersal kan man få hjælp til spørgsmål omkring forestillinger, billetter, armbånd mv. 

 Se program med spilletider og -steder, billetinfo, forestillingsomtaler og anden information på www.passagefestival.nu

(Billedet: Illustrative godbidder fra events på årets PASSAGE Festival: Øverst 'Bakéké, 'Time to Loop' & 'The Third Reich'. Nederst: 'Love Velo' & 'Work'. Pr-fotos fra programmet)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne