29. januar 2021

PASSAGE Festival bag internationale ungdomsprojekter

Helsingør Teater og PASSAGE Festival er gode til at påkalde sig opmærksomhed fra støttekilder både i Danmark og internationalt, herunder EU-kulturpenge.

Nu har man netop modtaget støtte fra Det Europæiske Solidaritetskorps, der er etableret af EU og står får udveksling af unge fra hele Europa og på den måde store deres faglige og sociale kompetencer og muligheden for at deltage i internationale projekter.

Støtten sikrer, at man nu kan starte projekt 'PASSAGE Volunteer Camp' op med unge i alderen 18-25 år – der i første omgang kommer fra lokalområdet i Helsingør, Lincolnshire i England og det vestlige Slovien og skal deltage i et læringsforløb i Helsingør.

Projektet skal bl.a. arbejde med, hvordan man kan skabe udvikling i en by ved at satse på kultur – og de unge skal passende nok deltage i afviklingen af PASSAGE-gadeteaterfestivalen 26.-31. juli 2021.

Også det stort anlagte europæiske samarbejdsprojekt People Power Partnership, har unge mellem 18-25 som målgruppe – og her er PASSAGE Festival en af 14 europæiske partnere.

People Power Partnership, der har modtaget co-funding fra EU's Creative Europe-program, løber over fire år (2020-2024) som et deltagerbaseret danse- og teaterprojekt. I alt vil 104 unge sammen med projektets 14 partnerorganisationer skabe 13 stedspecifikke forestillinger samt én turnerende forestilling, der vil rejse rundt til 11 forskellige lande. 

I første fase skaber deltagerne sammen med det professionelle hold fra tyske PAN.OPTIKUM en forestilling særligt til PASSAGE Festival i 2021.

Første skridt for PASSAGE Festival er at finde otte unge dansere mellem 18-25 år, der her får mulighed for at deltage i en professionel sceneproduktion, optræde og rejse Europa tyndt nogle uger årligt og møde andre unge undervejs. 

Man behøver ikke være professionel, men skal have erfaring med dans, måske endda urban dance, der bliver grundlaget for forestillingernes udtryk. Og gerne en vis sceneerfaring.

Der afholdes en to timers workshop-baseret audition i Helsingør i weekenden 19.-21. marts 2021. Man kan læse mere om videoansøgning m.v. på www.passagefestival.nu eller på PASSAGE Festivals profiler på Facebook og Instagram.   

(Billedet: People Power Partnership ledes af det Freiburg-baserede kompagni PAN.OPTIKUM, der er kendt for både at arbejde med unge og skabe visuelle forestillinger i stor skala i hele Europa – som denne fra 2017. Foto: Phillip Jessen)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne