22. juni 2021

PASSAGE Festival 26.-31. juli 2021

Normalt er PASSAGE Festival den store gadeteaterfestival-forbrødring hen over Øresund og med Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus i Helsingborg som faste arrangører.

Men i år bliver festivalen, der afvikles 26.-31. juli 2021, på den danske side af sundet og 'udforsker Helsingørs kosmopolitiske hjerte i Europa', som det lyder i en introduktion, der også fortæller, at flere end 50 europæiske performere, digtere og kunstnere præsenterer deres værker i Helsingør, ledsaget af næsten lige så mange særligt inviterede  unge fra ti europæiske lande. 

De unge kommer til at sætte deres præg på Helsingør, bl.a. via PASSAGE Volunteer Camp, et nyt højskoleformat med forskellige læringsforløb, støttet af European Solidarity Corps. De unge vil spille en aktiv rolle i forbindelse med mange af festivalens arrangementer og flere er en del af forestillingen People Power Partnership, støttet af EU’s Creative Europe program.

Man kan også lytte med, når det spritnye RADIO PASSAGE med Karen Dich ved roret går i luften 'live' 29.-31. juli på festivalen i Helsingør. Radioen behandler aktuelle temaer fra festivalen og interviewer flere af festivalens kunstnere, så man kan høre mere om baggrunden for værkerne – og om PASSAGE Festivals egen historie. 

Radio PASSAGE sender live fra Helsingørs gader og stræder, og alle, der har lyst, kan møde op og være med.

PASSAGE Festival har et stort program for hele familien med internationale kunstnere, og præsenterer alt fra forestillinger i stor skala til bittesmå rejser med pop-up og objektteater. 

PASSAGE Festival samarbejder desuden med en lang række byer og festivaler om at sende internationale kompagnier på turne. 

På www.passagefestival.nu/turne kan man se, hvilke kompagnier man kan opleve forskellige steder rundt om i Danmark og Sverige.

Se mere om program – der løbende opdateres – og billetinfo m.v. på www.passagefestival.nu

(Billedet: Årets plakat for PASSAGE har det franske akrobatiske cirkuskollektiv La Meute og deres dødshjul som motiv. Deres '78 tours' – 78 gange rundt med hjulet – på Kulturhavnen. Foto: Pierre Soissons)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne