30. juni 2016

PASSAGE 2016 fra 1.-6. august

Årets PASSAGE-festival byder fra 1.-6. august på en lille uges maratonprogram med gadeteater i alle afskygninger, tilsat installationer, udstillinger, site specific-events m.v.

Det er den 13. og hidtil største festival i en succesfuld række, der har fået status som Nordeuropas største internationale og transnationale gadeteaterfestival – og arrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Og netop det gode samarbejde henover Øresund har fået endnu en medspiller, idet Scandlines, der står for besejlingen mellem Helsingør og Helsingborg, i år har involveret sig i både åbning og forestillinger under festivalen, så nu bliver der altså gadeteater m.v. til søs.

Mere end et halvt hundrede danske, svenske og internationale grupper kan opleves på PASSAGE 2016, og rigtig mange af dem har bud efter både børn, unge og voksne.

Flere af de danske bidrag er i øvrigt blevet anmeldt her på portalen, hvis man nu vil have et professionelt kritikerøje med, når der skal vurderes og vælges forestillinger:

'Jason' – Asterions Hus

– 'Big Bang Company' – Dansk Rakkerpak

'Brevet' – Paolo Nani

'Jekyll on Ice' – Paolo Nani

– 'O-Hoy' – Brændende Kærlighed (anmeldelse kommer)

'Cool Frogs' – Etienne Borgers (NL) (har tidligere turneret i DK)

Også den muntre – '2 sekunder' (Deux Secondes) med franske Du Petit Monsieur har nys fået gode ord med på vejen, da den spillede på SpringFestival, hvor Kirsten Dahl i sin bunkeanmeldelse af internationale forestillinger bl.a., at 'toppen af poppen kom fra Frankrig. Der er ustyrlig morskab på spil, når Ivan Chary fra La Compagnie du Petit Monsieur i udendørsforestillingen 'Deux Secondes' kaster sig ud i et 'kunsten at folde et selvopslåeligt telt sammen'-optrin (læs hele teksten her)

Langt de fleste forestillinger på PASSAGE kan opleves ganske gratis på gader, stræder, mens enkelte kræver billet, der kan erhverves for 50 kroner, mens et festivalpas til 150 kroner giver adgang til syv entrebelagte forestillinger for en voksen og to børn… 

Se program med spilletider og -steder, billetinfo mv. på www.passagefestival.nu

(Billedet: Det vrimler med gadeteater i Helsingørs og Helsingborgs gader, men der bydes også på fælles-yoga m.v., når PASSAGE afvikles 1.-6. august. PR-fotos)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne