22. juli 2014

Passage 2014

'Lokal festival med internationalt udsyn'.

Sådan præsenteres den store gadeteaterfestival Passage 2014, der arrangeres af Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus i Helsingborg i skøn forening henover Øresund og afvikles fra 30. juli – 3. august i de to sundbyer.

Festivalen går ikke ad vejen for nye udfordringer, og årets udgave byder bl.a. på den danske side på teaterprojekter i Horserød Statsfængsel, Museet for Søfart, de gamle værtshaller og Marienlyst Slot, ligesom byens torve, gader, parker, boligområder og havnen inddrages til teater, gøgl, variete, fortælleteater m.v.

Passage-festivalen, der har eksisteret siden 1978 og de sidste ti år har været et samarbejde mellem Helsingør Teater og Dunkers Kulturhus, byder i år på rigtig meget gadeteaterkunst fra bl.a. Frankrig, Spanien, Holland, Belgien, Australien, Kina og England – foruden selvfølgelig en god håndfuld svenske og danske forestillinger og events – bl.a. Dansk Rakkerpak og HMF Brændende Kærlighed med deres nyeste forestillinger, 'Psycho' (se anmeldelse) og 'Fejl 404' (se anmeldelse).

Der er også et gensyn med hollandske Etienne Borgers og 'Cool Frogs', der vakte stor glæde på en aprilfestival i 2012 (se anmeldelse) og siden har huseret i Danmark ved adskillige lejligheder.

Også spanske YmedioTeatro leverer et gensyn med miniatureforestillingen 'Sie7e', der senest kunne opleves på SpringFestival 2014 i maj.

Dertil en lille snes andre internationale tilbud – hvor halvdelen er fra Catalonien, altså den region i Spanien, som har aktuelle planer om at løsrive sig og blive en selvstændig nation.

Passage 2014 åbner 30. juli kl. 20 i Kulturhavnen i Heslgør med 'D-Day'(foto) med den spanske performancekunstner Leo Bassi, der tager finanskrisen i Europa ved vingebenet.

Langt de fleste af festivalens forestillinger er familieforestillinger med gratis adgang, nogle få kræver at man reserverer adgangskort – og enkelte er entrebelagte til en beskeden pris af 50 kroner.

Man kan se program, læse mere om forestillinger, spillesteder og -tider m.v. i programmet, der kan hentes på: https://bit.ly/1kW9mDH  

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne