13. oktober 2011

Papirteater på Papirmuseet

Festival of Wonder – også kendt som Silkeborg Dukketeaterfestival – nærmer sig. Fra 10.-13. november 2011 blændes der op for 113 arrangementer, hvoraf de 98 er forestillinger. Resten er bl.a. workshops og udstillinger m.v.

Og i sidstnævnte kategori er der fernisering 14. oktober på en udstilling om ’teatre af papir’ Papirmuseet Bikuben i Silkeborg.

Det er Svalegangens Dukketeater, der i samarbejde med festivalen og museet præsenterer nogle af sine mange dukketeater-scenografier.

Teatrets leder og stifter, Per Brink Abrahamsen, kan ganske som Silkeborg Dukketeaterfestival i år fejre 25-års jubilæum, og hans unikke teater, som han selv mener burde betegnes netop ’teatre af papir’, passer således perfekt til et specialmuseum for papir…

På udstillingen, der kan ses i efterårsferien (15.-23. oktober kl. 11-16) og under selve dukketeaterfestivalen (10.-13. november kl. 11-16) vises bl.a. scenografier skabt af selveste dronning Margrethe til Svalegangens Dukketeater.

Papirmuseet Bikuben har været i overlevelseskrise, men lægges fra nytår ind under Silkeborg Kulturhistoriske Museum.

En anden festival-relateret udstilling har kunnet ses på Kunstcentret Silkeborg Bad fra starten af september. Det er dukkemager og børneteaterkvinde Gertrud Exner, der står bag ’Tidsrum’, som beskriver og viser fremstillingen af dukker og objekter til teaterbrug. Denne udstilling vises helt frem til 11. december.

Mere om Silkeborg Dukketeaterfestival/Festival of Wonder og de mange aktiviteter på www.festivalofwonder.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne