14. august 2009

På oplevelse i Diamanthulen

En spændende historie og nyskrevet musik skal i tæt samarbejde give børn og børnefamilier en god oplevelse i form af en række såkaldte fortællekoncerter, der afvikles i perioden 17. september til 4. oktober. Titlen på koncerten er ‘Diamanthulen’ og arrangørerne beskriver det som en ‘skrap og i ordets bedste betydning moralsk historie om godt og ondt, og om hvor svært det kan være at vælge det gode’.

Annette Herzog har skrevet historien, Fredrik Lundin har komponeret musikken og instruktør er den fra børneteatersammenhænge overordentligt kendte Jacques Matthiessen. Fortællekoncerterne realiseres i samarbejde med bl.a.Gyldendal Forlag, skuespilleren Mikkel Løvenholt Reenberg og Storstrøms Kammerensemble. Målgruppen er børn på ca. 10 år, som skoleklasser, eller sammen med familien.

Som opfølgning på koncertrækken udgives bogen ‘Diamanthulen’ på Gyldendal Forlag, ligesom der er lavet undervisningsmateriale, som findes på www.diamanthulen.dk
, hvor børn og voksne også kan frekventere et debatforum – og hvor der også findes plakat, fotos m.v.

Bag fortællekoncerterne står Karavane, der siden 2001 har arrangeret koncerter med nutidig musik til børn ud fra et ønske om at give børn kunstneriske oplevelser, hvor de kan høre hvordan en abstrakt størrelse som musik kan påvirke oplevelsen af en konkret historie.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne