9. februar 2012

På gyngende grund

De er på gyngende grund i mere end én forstand, når Bådteatret fra 10.-31. marts lægger køl og scene til et gæstespil om druk fra (&) Pollner Teaterproduktion, kaldet ’4,1 promille’.

Man må dog formode, at de op til 80 pladser på lægterne fyldes op af mere eller mindre ædru tilskuere til forestillingen, der har undertitlen ’ Et teaterforedrag om at drikke sig selv i hegnet’ og går bag om de unges drukkultur.

Forestillingen er fra 13 år og op og er blevet til på baggrund af grundig research og en kedelig statistik, der fortæller, at hver dansker over 14 år i gennemsnit drikker 12 liter alkohol om året – og at danske unge topper de europæiske statistikker.

Det er Andreas Garfield, der har leveret manuskriptet, som Anne Gry Henningsen og Mikkel Løvenholt Reenberg skal forløse under dæk på Bådteatret.

På udvalgte dage får de dog bistand i en efterfølgende debat med tre eksperter i unge og alkohol:

Torsdag 15. marts: Jakob Demant, forsker i unge og alkohol ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.

Torsdag 22. marts: Anne Lyngholm Rasmussen, behandlersygeplejerske på skadestuen Hillerød Hospital, der modtager unge med alkoholforgiftning.

Torsdag 29. marts: Kit Broholm, specialkonsulent i unge og alkohol i Sundhedsstyrelsen.

Forestillingen, der er en turneforestilling, kan efter gæstespillet på Bådteatret også opleves på Festival 2012 i Ringsted og Sorø, hvor ’4,1 promille’ dog lanceres som samproduktion mellem (&) Pollner og Aliaz Productions.

Læs mere om forestilling og debatarrangementer på www.baadteatret.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne