16. oktober 2023

Otte millioner til dans, musik og teater

Wilhelm Hansen Fonden uddeler i 2023 otte mio. kr. til musik, dans og teater og markerer det ved sin vanlige overdådige prisfest på Børsen i København 31. oktober, hvor årets fem modtagere af den store Hæderspris er i fokus og giver prøver på deres kunst: Den finske violinist og orkesterleder Pekka Kuusisto; det multikulturelle ensemble Hess Is More; scenekunstner og tidligere teaterleder Nullo Facchini; danseren og koreografen Ann Crosset og sangeren, musikeren og multikunstneren Signe Asmussen Manuitt.

Til stede i Børssalen på Københavns Gamle Børs vil der givet også være mange af de kunstnere og kompagnier til stede, som i år modtager støtte til produktioner og projekter – ligesom tidligere prismodtagere traditionelt er blandt deltagerne til prisfesten. I begge grupper findes mange med store bedrifter i dansk børne- og ungdomsteater.

Blandt modtagere af Hædersprisen fra sidstnævnte kategori de seneste år kan nævnes teaterinstruktør og billedkunstner Catherine Poher (2019); skuespiller og teaterleder i Teatret Gruppe 38 Bodil Alling (2020); teaterleder for Musikteatret SAUM Ingeborg Fangel Mo (2021); koreograf og kunstnerisk leder i Uppercut Danseteater Stephanie Thomasen (2022) – og i år altså scenekunstner, instruktør og stifter(leder af Cantabile 2 Nullo Facchini, mens Ann Crosset også skal nævnes her, idet hun var medstifter af Uppercut Danseteater sammen med Cher Geurtze i 1982.

Wilhelm Hansen Fonden skal som altid selv prises for sin rolle som mæcen for det generelt så økonomisk trængte danske kulturliv.

’Vores stifter, Hanne Wilhelm Hansen, sagde gerne, at ’pengene skal tilbage til dem, der har tjent dem’. Vi peger med årets priser og uddelinger på en række personer og
institutioner, som har bidraget usædvanlig stærkt til at gøre kunstlivet rigere i Danmark’, lyder
 det fra Bjørn Bredal, formand for Wilhelm Hansen Fonden, forud for årets prisfest.

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne