15. juni 2020

Ordfestival: Prisregn i Helsingør

Den 8. udgave af fortællefestivalen Words blev afviklet i Helsingør i den forgange weekend (12.-13. juni). Og selvom alt ikke var helt som det plejede at være pga. den aktuelle COVID-19-situation, så blev traditionen med at uddele priser holdt i hævd.

Således gik årets ærespris til Det Lille Turnéteater, som opførte deres uopslidelige ’Odysseus’-forestilling i et af pavillonteltene, der var opstillet i Marienlyst slotshave, som i år dannede en flot og stemningsfuld ramme om hele Words-festivalen. ’Odysseus’ har efterhånden over 30 år på bagen.

I øvrigt bør det da også bemærkes, at Aske Ebbesen, der i børneteatersammenhæng er mest kendt for sine aktiviteter i Teatret Sporenstregs og for sin juleforestilling ’Askes Jul’ på Ishøj Teater, modtog festivalens hovedpris.

Udover de allerede nævnte aktører kunne publikum desuden forlyste sig med velfortalte historier af bl.a. Vigga Bro, Jesper La Cour (Det Fortællende Teater), Pernille Stockfleth (Levende Fortællinger), Kasper Sørensen (Fortællekunsten), André Andersen SOLO, Maria Arnadottir, Christian Kronman, Gravers Graversen, Steiner Steinmetz og Hans Laurens.

Arrangørerne lover, at Words-festivalen, der har eksisteret siden 2013, vender stærkt tilbage i 2021.

Læs en mere detaljeret omtale af festivalen her – og se evt. mere på festivalens hjemmeside

(Billedet: Festivalarrangør André Andersen flankeres her af Det Lille Turnéteaters Peter Holst (tv) og musiker Christian Glahn (th) – de to glade modtagere af festivalens ærespris for ’Odysseus’. Foto: Torben Sørensen)

(skk)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne