16. oktober 2018

Open Call fra Aaben Dans

Aaben Dans er som egnsteater i Roskilde og arrangør af den biennale danseteaterfestival SWOP meget internationalt orienteret og har bl.a. de seneste par år været med i det EU-støttede netværksprojekt PUSH, som netop er afsluttet. Men hvor afløseren PUSH+ fortsætter samarbejdet, der er ledet af Imaginate (Skotland) sammen med Cultuurcentrum Hasselt (Belgien), The Ark (Irland), Scenekunstbruket (Norge) og altså Aaben Dans (Danmark).

PUSH+ er ligeledes et Creative Europe-støttet projekt, der har til formål at udvikle nye former for scenekunst for et ungt publikum. Og støtten gør det nu muligt at arbejde videre med emnerne: HOME, FAILURE og DIFFERENT BODIES over de næste tre år, hvor man kan invitere kunstnere med (se https://www.imaginate.org.uk/artists/projects/pushplus/)

Der er derfor helt konkret mulighed for tre danske kunstnere at deltage i et otte dages kunstnerisk laboratorium i Skotland fra 23. januar-1. februar 2019. Rejse og ophold er betalt, og deltagerne får et honorar (5.951 d.kr.) og diæter (1.785 d.kr.).

Målgruppen er dansere, koreografer, fysiske performere, musikere og filmmagere og man forventes naturligvis at være  interesseret i at lave scenekunst for børn og unge og har måske allerede få eller mange erfaringer.

Laboratoriets gruppe kommer til at bestå af 15 kunstnere, der er baseret i henholdsvis Skotland, Irland, Norge, Belgien og Danmark. Arbejdssproget er engelsk, og der modtages kun ansøgninger på engelsk.

Ansøgning sendes til mail@aabendans.dk senest den 2. november, kl. 12.00. Se mere på https://abendans.dk/push/ – læs guidelines grundigt og udfyld ansøgningsskemaet. Ansøgninger kan også sendes på video.

Yderligere information og spørgsmål: Skriv til pernille@aabendans.dk eller ring på 26360582

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne