5. august 2017

Offentligt møde mellem to dukketeaterentusiaster

Teatret i Det Blå Hus rummer bl.a. Roskilde Dukke- og Figurteater Center (RDFC) og og den danske afdeling af dukketeaterorganisationen UNIMA samt en kælderudstilling med ca. 300 teaterdukker lavet af husets ejer, Knud Brodersen.

Søndag13. august fra kl. 19,30 danner dukketeaterhuset i Bredgade 9 i Roskilde så også rammen om en snak mellem to dukketeaterentusiaster, når Jytte Abildstrøm (mangeårig leder af Riddersalen m.m.v.) og Hans Hartvich-Madsen (UNIMA-formand, teaterleder og underviser m.v.) tager en to timers offentlig snak om dukker, teaterliv, fælles bekendte i faget m.v.

De to har kendt hinanden, siden de mødtes for ca. 50 år siden i forbindelse med forestillingen 'Eleverstøj' i Comediehuset i København (en intimscene i et tidligere restaurationslokale i Ny Østergade, som Jan Zangenberg drev 1965-69, hvorefter det blev overtaget af Det Kgl. Teater som eksperimentalscene)

Hans Hartvich-Madsen blev senere ansat i et midlertidigt teknikerjob på Riddersalen – hvilket blev til næsten 15 års virke som tekniker, administrator og instruktør. Siden har han bl.a. været leder af Københavneren (nu Kaleidoskop) og Thy Teater samt en  dukkemagergrunduddannelse, underviser i animationsteater m.v.

Jytte Abildstrøms omfangsrige virke som skuespiller, teaterleder, foredragsholder m.v. er vel nærmest pligtviden for teaterinteresserede.

Så der bliver nok rigeligt at snakke om til seancen 12. august, hvor billetter koster 100 kr. og kan bestilles via www.unima.dk eller www.rdfc.dk

Man kan læse mere om Det Blå Hus og dets aktiviteter i artiklen 'Et rigtigt dukketeaterhus'

(Billedet: Hans Hartvich-Madsen og Jytte Abildstrøm mødes til en snak. Foto fra pressemeddelelsen)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne