19. marts 2021

Odsherred Teater skal have ny teaterleder

Simon Vagn Jensen har været leder af Odsherred Teater i hele teatrets levetid, men efter 25 år på posten har han valgt at stoppe i løbet af indeværende år. Den officielle udmelding kommer i øvrigt få dage efter hans 65 års fødselsdag (16. marts), og den oprindelige plan var, at det skulle ske, når den nye teatersal stod færdig, hvilket ventes at ske i sensommeren 2021 efter et par turbulente år, hvor ikke mindst den valgte hovedentreprenørs konkurs i januar sidste år var en streg i (tids)regningen.

Som pligtopfyldende leder har Simon Vagn Jensen følgelig valgt at vente, så han kunne aflevere et nyt teater til sin efterfølger (se note).

Simon Vagn Jensen, der er autodidakt skuespiller, var i mere end en halv snes år en del af Teatret Artibus, inden han i 1996 blev leder af det nyslåede egnsteater, der i starten var en del af Odsherred Teatercenter i Annebergparken i Nykøbing Sjællands udkant, hvori også indgik Odsherred Teaterskole – dansk børneteaters første egentlige (efter)uddannelsesinstitution.

I sommeren 2016 flyttede Odsherred Teater ind til centrum og blev et rigtigt byteater med aktiviteter og cafe, der var med til at skabe ekstra liv i gågaden (se artikel).

Simon Vagn Jensen har i alle årene udover ledertjansen virket som skuespiller, instruktør, oversætter m.v. og fik i øvrigt kulturprisen 'Det gode liv' i 2011 for sit virke for teaterlivet i lokalområdet og 'en person, som har formået af bringe teatret ud over scenekanten og være i stærk dialog med lokalsamfundet og resten af kulturlivet i Odsherred’, som det hed i motivationen.

Så der er noget at leve op til for den kommende teaterleder, der i øvrigt – sammen med os andre – kan læse om de krav og forventninger, som teatrets ledelse stiller til rette vedkommende, der senest skal tiltræde 1. januar 2022.

Herunder altså at præsentere den nybyggede teatersal for publikum, være med til at udvikle en vision og en strategi for fremtidens Odsherred Teater – og ansætte en ny administrator/producent – idet Flemming Hansen, der også har været en nøgleperson på teatret siden starten – ligeledes fratræder i forbindelse med færdiggørelsen af teatersalen.

Ansøgningsfrist for potentielle teaterlederemner er 19. april 2021 – med samtaler for de udvalgte i maj måned.

Se jobopslaget her:  https://www.odsherredteater.dk/ny-teaterleder

(Billedet: Simon Vagn Jensen i gågaden foran Odsherred Teater, som han nu overlader til en ny teaterleder. Foto: Odsherred Teater)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne