18. februar 2022

Odsherred Teater hænger på borgmesteren…

Odsherred Teater optræder nu både på eget teater i Nykøbing Sjælland og som et element i Odsherred Kommunes nye borgmesterkæde, der er skænket af Poul Johansen Fonden af 1992 og består af  21 sølvrammer og en enkelt i guld og moseeg, som viser historier fra kommunen, bygninger, natur mv.

Det er smykkeformgiver Ane Meinert Folke, der i samarbejde med guldsmed Maja Bovin og multikunstner Irene Rosenkrantz har haft til opgave at lave borgmesterkæden.

Et af disse led markerer altså Odsherred Teater, hvis nye teatersal blev indviet sidste efterår. Det er en fabuleret over teatret, skabt af Ane Meinert Folke i moseeg, indfarvet eg og sølv, med det hele indrammet i sølv. 

På Odsherred Teater er man meget stolte af, at man som kulturelt fyrtårn i kommunen nu fungerer som en form for kulturelt bindeled også på borgmesterkæden, som borgmester Karina Vincentz nu kan iføre sig i offentlige sammenhænge.

Og faktisk har kommunen aldrig ført haft en borgmesterkæde – det kom åbenbart ikke på tale, da kommunalreformen i 2007 lagde Dragsholm Kommune, Nykøbing-Rørvig Kommune og Trundholm Kommune sammen til  Odsherred Kommune. 

(Billedet: Odsherred Teaters led i borgmesterkæden. Foto: Poul Johansen Fonden af 1992)  

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne