13. juni 2015

Odsherred Teater bliver byteater

Hvad der hidtil har været hede drømme for Odsherred Teater, nærmer sig nu den skinbarlige virkelighed, efter at Odsherred Kommune for nogle dage siden købte Irma-bygningen på Algade 36 i Nykøbing Sjælland for lidt over tre mio. kr.

Dagbladet Nordvestnyt citerer borgmester Thomas Adelskov (S) for, at vejen nu er banet for, at kommunens egnsteater flytter fra sit domicil i Annebergparken nogle kilometer udenfor byen.

Både borgmester og handelsliv glæder sig til, at der kommer mere liv i bybilledet og gågaden, når teatret indtager byen med kunst og teatercafe m.v.

Der er dog stadig et stykke vej til det scenarie, idet det nu er op til egnsteatret at skaffe penge til ombygning og indretning af Irmas gamle butik, men teaterchef Simon Vagn Jensen bedyrer, at han allerede er i fuld gang med afsøgningen af muligheder for at rejse fonds-midler.

Og den første kvarte million er allerede i hus.  If. Nordvestnyt vil uddeler Claus Lilholm fra Nykøbing Sjælland og Omegns Brugsforening, der driver SuperBrugsen i byens gågade, give 250.000 kr. til Odsherreds Teaters projekt med at bygge nyt egnsteater i den tidligere Irma-bygning i samme gågade.

Ingen ved helt præcist, hvad det vil koste at omdanne den tidligere Irma-butik til et teater, men der skal tælles i millioner.

Odsherred Teater, der blev etableret i 1996 som professionelt, producerende egnsteater og i de første mange år kørte et tæt parløb med Odsherred Teaterskole, har gennem årene produceret en lang række succesrige forestillinger, lokalspil m.v. – men i forhold til bl.a. hovedstadens kulturreportere og potentielle tilskuere fra det fjernere opland har afstand og transporttid altid været lidt af en hurdle. Det tager stadig en rum tid at komme med tog eller bus fra Holbæk til Nykøbing, men nu er den sidste strækning ud til Annebergparken måske snart en saga blot…

Men mens teaterchef Simon Vagn Jensen og teatrets øvrige medarbejdere – hvor forretningsfører Flemming Hansen og produktionsleder Morgen Birch Nielsen ligesom Vagn Jensen har været med lige fra starten (og i øvrigt alle har en årelang fortid i det hedengangne Teatret Artibus) – givet går og glæder sig over den spændende fremtid, koncentrerer Odsherred Teater sig lige nu om det næste store teaterprojekt, en site specific vandreforestilling gennem Annebergparken, hvor Sindssygehospitalet i Nykøbing Sjælland åbnede for 100 år siden.

Forestillingen 'Byen bag skoven', der har premiere 24. juni, er således en interaktiv opdagelsesrejse i et særligt miljø, og der medvirker næsten 100 lokale som værter, jokere og manipulatorer i foretagendet.

Det er den tyske instruktør Jörg Lukas Matthei, som er specialist i den slags borger-inddragende spil, der har instrueret, mens teatrets faste skuespiller og dramatiker, Mei Oulund, står for teksten.

Mere om teatret og forestillingen på www.odsherredteater.dk

(Billede: Annebergparken, hvor 'Byen bag skoven' udspiller sig. Foto. Mie Neel)

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne