28. juni 2017

Nyt website for scenekunst på vej

Scenekunstmagasinet Teater1, der p.t. både findes i papirudgave og som netportal, lukker ned i september – men genopstår i forbindelse med lanceringen af et website med scenekunst fra hele Danmark.

Det sker takket være Bikubenfonden, der i 2016 gav 3.101.300 kr. det, der skal være et  'landsdækkende, eksperimenterende, oplysende, inspirerende og debatterende scenekunstwebsite, som går i dialog med brugerne, favner bredt, giver scenekunsten synlighed og tør satse nyt i interaktive og levende formater', som det i al beskedenhed lyder på fondens hjemmeside.

Mere konkret loves der seriøse interviews, analyser af scenekunsttendenser, fagligt funderede anmeldelser, dagbøger og fotos fra scenekunstnernes spændende arbejdsprocesser, ligesom det nye medie skal være aktualitets- og nyhedsbåret og debatterende fra dag til dag og vil vise små og større videoer, podcasts m.m. fra scenekunstens magiske verden til fri brug for alle interesserede.

Den nye portal kommer til verden i et tværfagligt samarbejde med kunstportalen www.kunsten.nu, som sitet visuelt og brugermæssigt vil ligne.

Næste og sidste trykte nummer af Teater1 bliver nummer 179, som meget passende har temaet 'teaterformidling', og hvor man vil kunne læse om udviklingen fra trykt magasin til digital webmedie, om anmeldernes nye roller, hvem de nye bloggere er samt om teatrenes egne formidlingsstrategier m.v.

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne