7. maj 2009

Nyt Refusionsudvalg udpeget

Det nuværende Refusionsudvalg takker efter planen af med udgangen af denne måned, og nu er sammensætningen af det fem medlemmer store og vigtige udvalg så endelig faldet på plads.

Det er nogen tid siden, at UBOT – Udvalget for Børneteater- og Opsøgende Teater – udpegede sine to kandidater, og nu har Kunstrådet udpeget de sidste tre.

De fem nye medlemmer er:

Louise Ejgod Hansen, cand. mag. i æstetik og kultur, ph.d. stipendiat ved Afdeling for Dramaturgi ved Aarhus Universitet

Claudio Morales, skuespiller og iscenesætter

Jacob Stage, koreograf, danser og skuespiller, stifter af Mute Comp?

Methe Bendix, instruktør og kunstnerisk leder af Teater Hund

Jesper La Cour Andersen, skuespiller og kunstnerisk leder af Det Fortællende Teater

De to sidstnævnte er udpeget af UBOT og er de suverænt mest børneteaterkyndige, mens Claudio Morales har huseret som skuespiller i forestillinger med Fair Play, Odsherred Teater og Meridiano m.fl.

Udvalget skal nu konstituere sig med en formand, der traditionelt er eneste, som officielt udtaler sig om Refusionsudvalgets arbejde og afgørelser.

Refusionsudvalget godkender børne- opsøgende teater som professionel scenekunst, og det nye udvalg skal tage beslutninger og præsidere ved showcases de næste fire år

Refusionsordningen (Teaterlovens §25) skal dels via bl.a. udvalgets arbejde sikre kvalitet i de godkendte forestillinger, dels refundere 50% af kommunernes udgifter til køb af godkendte forestillinger eller billetter. Samtidig betyder en refusionsgodkendelse, at teatret/forestillingen kan deltage på den store festival i april, der jo også har karakter af salgsmesse.

Læs mere på www.kunst.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne