26. november 2010

Nyt håb for Skægspire?

Mens fristen for udbudsrunden for at blive børneteaterproducerende lille storbyteater i Odense fra 2011-15 er ganske tæt på – nemlig den 1. december kl. 12 – står det nuværende kommunalt-støttede børneteater Skægspire uden ledelse, men til gengæld med helt ny bestyrelse.

Det nye Skægspire når ikke at ansætte en kunstnerisk leder inden da, så Odense Kommune må altså vurdere teatret på bestyrelsen, der har lederen af Taastrup Teater og formand for FAST, Foreningen Af Små Teatre, Mogens Holm som formand, mens de øvrige medlemmer er Odense Teaters økonomichef og souschef, Mette Sigaard, teaterleder Jens August Wille, Skuespillerskolen ved Odense Teater, skuespiller Tom Rosendal, der er tidligere leder af Teater Trekanten i Vejle, samt kommunikationskonsulent Katrine Krebs, Udvikling Odense.
Indgangsvinklen for bestyrelsen er en erkendelse af, at Skægspire har forsømt at forny sig kunstnerisk og organisatorisk – som det også fremgik af en barsk evalueringsrapport om teatret, som Odense Kommune havde bestilt (læs artiklen ‘Børneteater i udbud’
).

’Jeg vil nødig ud i en kritik af det gamle Skægspire, men fornyelsen er på høje tid. Omvendt er guldet bare til at samle op’, siger Mogens Holm til fyens.dk med henvisning til traditionerne i det 31 år gamle børneteater.

Han og bestyrelsen er nu – udover at udarbejde udbudsmaterialet – i fuld gang med at skabe alliancer med lokale kulturinstitutioner for at gøre teatret attraktivt for politikerne.

’Hvis Det Ny Skægspire vinder udbudet og igen får tilskud fra Odense Kommune, bliver vores første opgave at ansætte en dygtig kunstnerisk leder, der kan føre børneteateret ind i en ny æra. Vi har påtaget os denne opgave, fordi vi mener, Det Ny Skægspire har et solidt fundament at bygge på. Men vi har også masser af ønsker og idéer
til modernisering af Odenses ældste børneteater,’ lyder det fra Mogens Holm i en pressemeddelelse fra teatret, hvor Karin Kaad, der var en del af den tidligere ledelse, fungerer som administrator sæsonen ud, så alle planlagte forestillinger frem til sommer afvikles efter planen.

»Den nye bestyrelse har overtaget ledelsen og fortsætter sæsonen ud. Derefter forventer vi en ny fire-årig aftale med Odense kommune. Kommer den ikke i stand, så vi tage situationen op til overvejelse,« siger Mogens Holm til børneteateravisen.dk om fremtidsperspektiverne.

Han oplyser, at bestyrelsen snart er klar til at præsentere repertoire, kunstnerisk profil og samarbejdspartnere i projekt ’Red Skægspire’.

Blandt ideerne er samarbejde med andre kulturinstitutioner i Odense som for eksempel Odense Teater, Skuespillerskolen i Odense og børnekulturhuset Fyrtøjet. Og som det ses af bestyrelsessammensætningen, synes Odense Teater at bakke massivt op om forsøget på at bevare Odenses ældste børneteater.

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne