4. oktober 2010

Nyt fra Harlekin

Den tyske teatermand og forlægger Volker Quandt, der huserede i dansk børneteater i 1970’erne og 1980’erne som instruktør og dramatiker og siden etablerede sig i Tyskland med sit eget teaterforlag, Harlekin Theaterverlag, har fortsat mange danske børneteaterdramatikere i sin stald og sælger deres stykker både til opførelser på tyske teatre og andre steder i verden (se artiklen ’Den tyske forbindelse’
om Volker Quandt og hans teaterforlag).

Nu er der igen nyt fra Quandt, der bl.a. kan berette, at to af dramatikerne fra BørneTeaterSammenslutningens DramatikerVæksthuse snart får forestillinger – som udspringer fra afgangsopgaverne på disse succesrige skrivekurser – op i Tyskland.

Således får Anna Panduros ’Ausgeflogen’ (på dansk: ’Albatros’, opført af Limfjordsteatret)skal opføres til februar 2011 i Wilhelmshaven, mens Thomas Howalts ’Das Geheimnis’ (dansk: ’Hemmeligheden’, opført af Teatret Fair Play) kommer op i april 2011 i Lutherstadt-Eisleben.

Harlekin Theaterverlags danske topscorer i titler (11) er dog fortsat Michael Ramløse, hvis værker tilsyneladende spilles i det uendelige syd for grænsen. I september var det fx. ’Die Geschichte von Lena’ (dansk: ’Vores historie om Sara’, opført af Fair Play), der blev sat op i Magdeburg. Denne forestilling, hvor Kira Elhauge er medforfatter, spilles også i oktober i Leipzig og til januar på et teater i Bruschal.

Ramløse er også aktuel i denne måned i Hamburg med ’Der Junge der Unsichtbar wurde’ (’Drengen der ville være usynlig’, i sin tid opført af Mariehønen).

Og så skal det lige med, at Kim Fupz Aakesons ‘Wunderzeiten’ (dansk: ’Miraklernes tid’) i maj i år fik sin genindstudering nummer 16 (!) af Theater Kopfüber i Ansbach. Dette nænsomme poetisk-muntre epos om kønsbehåringens besværligheder er åbenbart en dramatisk evighedsmaskine.

Og der er mere dansk på vej hele tiden. Således er Jesper B. Karlsens ’Gidsel’ – Holbæk Teaterfik i 2008 fik Reumert-prisen 2008 for bedste børne- og ungdomsteaterforestilling – nu klar i en tysk udgave.

Så Volker Quandt har stor fornøjelse af sine danske dramatikere – og kan i øvrigt glæde sig over, at hans egen ‘Die Besten Beerdigungen der Welt’ – efter en børnebog af Ulf Nilsson – p.t. spiller på tre forskellige teatre i Sverige.

Man kan se mere på www.harlekintheater.de

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne