26. januar 2009

Nycirkusforestilling for børn

Kunstrådets Scenekunstudvalg har behandlet ansøgningerne til aktualitetspulje, hvis seneste ansøgningsfrist var 15. november sidste år. Der var 25 ansøgninger, men udvalget har givet et samlet tilskud på 800.000 kr. til fem projekter – hvor dansen som satsningsområde er stærkt repræsenteret.

Det ene af de fem projekter hører direkte til i afdelingen for scenekunst for børn og unge, idet Kompagni Kimone har fået 40.000 kr. i tilskud til deres forestilling ‘NØRD!’ – hvor man vil skabe en sammensmeltning af nycirkus, dans og teater for børn. Temaet i forestillingen er drømme og rammen er et rum fyldt med støvede bøger, papirruller med konstruktionstegninger og en kinesisk pæl. Her lever Bogormen og Kosmonauten side om side i et virvar af papirer, bøger, tegninger, planer og drømme.

Jørgen Carlslund fra Corona La Balance og Stine Eva Jørgensen har været kunstneriske vejledere på forestilingen, der er for seks år og opefter. ‘NØRD!’ kan allerede ses i Huset i Magstræde i København fra 20-28. februar 2009. Medvirkende er Mikkel Nannberg og Henriette Aarup.

Se mere på www.kompagnikimone.dk

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne