30. maj 2022

Ny teaterfestival i Syddjurs Kommune

I Vordingborg var der en ny scenekunstfestival på banen, da  BØRN! blev afviklet 21.-22. maj, og fra 10.-13. juni er det Syddjurs Kommunes tur til at lancere en ny teaterfestival for børn og unge og voksne under det hyggelige navn: Teater lige om hjørnet.

Festivalen er skabt af lokale teaterfolk med samarbejdspartnere fra diverse institutioner, kulturaktører og frivillige foreninger. 

De ni involverede teatre har dannet et partnerskab med en styregruppe, der består af Birgitte Holt Nielsen fra Teater & Operakompagniet Figaros i Halling, Elisebeth Hübener fra Syddjurs Egnsteater og Nynne Karen Nørlund Steenild fra Teater Udsyn i Rønde. Øvrige medvirkende teatre er: Badut (Vrinners), Secret Hotel (Bogens), Teatret Beagle (Grobund/Ebeltoft), Teater Prisme (Feldballe), Teatro Sol del Rio 32 (Ebeltoft) og Teater TABU (Rønde).

»Det har været meget inspirerende at opdage, at vi faktisk er så mange professionelle teatre i vores egen lille kommune. Når man som teaterfolk bosætter sig på landet, er det måske ikke der, man først leder efter kolleger – nok fordi vi i udgangspunktet stort set alle sammen har produceret i en større-by-kontekst, da vi startede. Men vi har i samarbejde med Syddjurs Kommunes Kultursekretariat dannet et lille Scenekunstnetværk i Syddjurs, og allerede på det første møde opstod ideen med en fælles festival,« fortæller Birgitte Holt Nielsen til Teateravisen. 

»Otte ud af ni teatre arbejder med børne-og ungdomsteater, så det er naturligt at overvægten i programmet ligger på børn og unge. Men vi vil også rigtig gerne have fat i det voksne, lokale publikum, der måske ikke er så teatervante endnu. Nu knokler vi med pilotprojektet og håber, at det udvikler sig til en forankret festival fremadrettet,« siger  Birgitte Holt Nielsen.

Programmet indeholder 23 opførelser af ni forskellige forestillinger – og der spilles både inde og ude rundt omkring i Syddjurs Kommune: Rønde, Ebeltoft, Hornslet, Ryomgård og Mørke. Herunder lukkede forestillinger for de lokale institutioner m.v.

Forestillingerne:

– ’Myrepostyr’ af Secret Hotel (9-12 år) ANM

– ’At være for lille’ af Syddjurs Egnsteater (0,5-4 år)  ANM

– ’Popol Vuh’ af Teatro Sol del Rio 32 (4-10 år) ANM

– ’Stor, større, størst’ af Teatret Badut (3-7 år) ANM

– ’Rødhætte og ulven’ af Teatret Beagle (fra 6 år) ANM

– ’Tabu’ af Teater Tabu (fra 14 år) ANM

–  'Demos og Kratia' af Teater Prisme (fra 14 år) ANM

– ’Gullaschbaronen’ af Figaros (voksen)

– ’Bakkeshow’ af Teater Udsyn (voksen)

Forestillingerne for børn og unge er anmeldt her på portalen (ANM)

Se hele programmet her – med omtaler, spillesteder og –tider, billetinfo m.v.  

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne