15. januar 2022

Ny rektor for Den Danske Scenekunstskole

Emmet Feigenberg  er ansat som ny rektor på Den Danske Scenekunstskole. Han kommer fra en stilling på Østerbro Teater, hvor han har været direktør siden 2007. Før da var han skuespilchef på det Kongelige Teater. 

Han afløser Mads Thygesen, der af personlige årsager stoppede som rektor på Den Danske Scenekunstskole tilbage i juni 2021. Thygesen var den første rektor, efter at scenekunstskolen var blevet etableret i 2015 som en fusion af de statslige og statsstøttede scenekunstuddannelser.
Emmet Feigenberg(f. 1954) er uddannet sceneinstruktør ved Det Kongelige Teater og ved National Theatre, London. Hans erfaring med scenekunst spænder bredt og tæller arbejde som instruktør, dramaturgisk arbejde, oversætter og underviser. 

’I den danske scenekunstverden er der i dag ikke nogen opgave, som er mere spændende eller mere udfordrende end den at føre Den Danske Scenekunstskole videre ind i fremtiden. Skolen har en stolt historie, og dens betydning for den danske scenekunsts fremtid er kolossal. Også film, TV og andre elektroniske medier har igennem årtier nydt godt af skolens høje kvalitetsniveau. Jeg er meget stolt og meget glad over, at jeg – sammen med de studerende, underviserne og hele personalet – nu får mulighed for at være med til at forme den næste fase af skolens udvikling’, lyder det fra ham i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

På Østerbro Teater afløses han på chefposten af Søren Møller, tidligere teaterdirektør for Fredericia Teater og rektor på Det Danske Musicalakademi.

(Billedet: Emmet Feigenberg er ny rektor for Den Danske Scenekunstskole. Foto fra Linkedin)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne