4. august 2014

Ny leder af Team Teatret

Der sker ting og sager på ledelsesniveau for tiden på nogle af de mindre, men særdeles veletablerede teatre med mere end 40 års virke.

I slutningen af april blev Trine Wisbech således ny leder af Det Lille Teater efter 48 års drift og 35 års kollektiv ledelse. Pr. 1. august blev Nikolaj Mineka ny leder af Teatret Møllen, der har haft kollektiv ledelse i 40 år og i øvrigt fejrer jubilæet senere på måneden. Og på Team Teatret er produktionsdramaturg Dorthe Skøtt Bébe (foto) nys blevet konstitueret som teaterleder, mens den hidtidige leder, Mikael Helmuth indtræder i en ny rolle som huskunstner og kunstnerisk rådgiver på teatret.

Team Teatret udsprang af det konkursramte eksperimenterende Vestergade 58-teater i Aarhus og flyttede ind i den gamle Fotorama-bygning i Jyllandsgade i Herning i  august 1968 og havde sin første premiere med 'Picnic' i  september 1968 og kan altså om kort tid kan fejre 46 års jubilæum i Herning.

Teatret, der også i sin tid havde kollektiv ledelse, har i flere perioder haft todelt lederstruktur med en økonomisk og kunstnerisk leder, således også fra 2002, hvor Mikael Helmuth blev ansat som kunstnerisk leder, mens i perioden har to økonomisk-administrative ledere i skikkelse af Jaan Bonde og Poul Abrahamsen.

Denne todelte ledelse afskaffes nu igen, således at Dorthe Skøtt Bébe har det overordnede ansvar for hele teatrets drift og kunst.

Læs mere om teatret og dets drift på www.teamteatret.dk

(caj) 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne