30. november 2013

Ny hæder til Bodil Alling

Det er ellers ikke fordi, at Bodil Alling mangler anerkendelse og priser, men nu kan det aarhusianske teater Gruppe 38's karismatiske leder og skuespiller føje endnu en til samlingen, idet hun netop har modtaget Ole Haslunds Kunstnerlegat 2013 for sin mangeårige kunstneriske indsats og sin helt særlige tilgang til scenekunst og publikum.

Prisen består både af hæder og 75.000 kroner.

I begrundelsen fra Kunstnerfondens bestyrelse lyder det bl.a.:

'Ganske få teaterkunstnere i Danmark har et vandmærke, som går igen i samtlige forestillinger… Bodil Alling er én af dem. Der er en særlig intimitet, enkelhed og omhu i hendes kunstneriske virke… og hun har ikke bare gjort Teatret Gruppe 38 landskendt som et af de bedste børneteatre herhjemme, men ligefrem verdenskendt. Med sine flyvsk fantasifulde, men menneskeligt dybt rodfæstede forestillinger henvender Bodil Alling sig gerne til voksne, men allermest til børnene, som altid tages alvorligt, altid kommunikeres direkte med og aldrig nogensinde tales ned til. Hun insisterer på den levende fortælling og den nænsomme ro… og for dette enestående arbejde hædres hun med Ole Haslunds Kunstnerlegat 2013…'

Ole Haslunds Kunstnerfond har eksisteret siden 1941 og uddeler en gang om året legater i fem kategorier til scenekunstnere, billedkunstnere, billedhuggere, kunsthåndværkere og museumsfolk

Gruppe 38, der blev stiftet i 1972 og siden 1980 har været lille storbyteater i Aarhus, er som nævnt vant til at blive overøst med priser. Således har teatret hele to gange fået Danmarks Teaterforeningers pris for Årets Børneteater (1995 og 2010) – og i 2011 fik teatret tildelt den særdeles prestigefyldte ASSITEJs Honorary President Award for Artistic Excellence.

Også de enkelte forestillinger er blevet prist, bl.a. med Reumert-priser for Årets Børneteaterforestilling i 2003 med ’Den lille pige med svovlstikkerne’ og igen i 2006 med ’Du må være en engel, Hans Christian’ – dertil kommer nomineringer i 1999 ('Hans og Grete') og 2001 ('En lille sonate').

Og endelig skal det med i opremsningen, at Bodil Alling i 1998 modtog Horsens Kommunes Børneteaterpris.

(caj)

(foto: Gruppe 38)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne