10. august 2021

Ny frist for ansøgninger til Dramatiker Væksthus

Dramatiker Væksthus, der fungerer som et udviklingsprojekt for skrivelystne talenter med lyst til at skrive for det professionelle børne- og ungdomsteater, har forlænget ansøgningsfristen for deltagere til det kommende hold, DV 21-23, fra 25. juli til 5. september.

Jesper B. Karlsen, der er ny kunstnerisk leder af talentudviklingsprojektet, fortæller, at man skam har modtaget mange gode ansøgninger, men at man har ambitioner om at udvide ansøgerfeltets diversitet, både for at få flere fortællere og flere mænd, som ikke nødvendigvis har tilknytning til teaterbranchen.

Ansøgere skal dog stadig være fyldt 20 år (der er ingen øvre aldersgrænse); kunne skrive på dansk; have internetadgang og mailadresse og kunne deltage i alle projektforløbets samlinger og workshops.

Dertil kommer en motiveret ansøgning, oplistning af erfaringer, en nedskrevet scene med dialog og regi mv.

Går man videre til 2. runde, venter en optagelsesprøve 2. og 3. oktober 2021 på Teater ZeBU med nye opgaver samt interviews med projektledelse og DV-bestyrelse.

Det koster ikke noget at deltage i DV, men  evt. logi og transport i forbindelse med samlingerne i København betales af deltagerne selv.

Man kan læse mere om ansøgning, runder, kalender for samlinger m.v. på https://dvhus.dk/ansogning/

Det kommende DV-hold 21-23 bliver nummer 13 siden starten i 1997, hvor Jesper Bræstrup Karlsen var deltager på første hold – fulgt op af en særdeles succesrig karriere som dramatiker. Nu tager han altså stafetten videre som kunstnerisk leder sammen med Janne Juul som producent – hun har har bl.a. tidligere været på manuskriptlinjen på Filmskolen og er nu aktiv i teatermiljøet.

Som mulig appetizer:  Se artikel fra den afsluttende stagereadings fra det seneste hold DV 19-21. 

(Billedet: Dramatiker Væksthus har fået ny ledelse, bestående af producent Janne Juul og kunstnerisk leder Jesper B. Karlsen)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne