22. maj 2023

Ny brancheforening for nycirkus

Mens cirkus har været et velkendt fænomen i Danmark i mange årtier, er nycirkus en nyere afart, som man dog har kunnet opleve siden 1990’erne og som har fået mange aktører også i Danmark, selvom kunstformen er mere udbredt i vore nabolande.

Men i nycirkus-miljøet vil man nu gøre noget ekstra for organisering og udbredelse af den særlige kunstform her i landet, og derfor har man nu stiftet brancheforeningen Dansk Samtidscirkus (DSC) med det formål at konstituere kunstformen på samme niveau, som det kendes fra bl.a. dans og teater. 

Foreningen er stiftet af ildsjæle fra nycirkus-feltet med opbakning fra Dansk Artist Forbund, der har mange aktører fra området. Med navnet Dansk Samtidscirkus (DSC) samler brancheforeningen alle nyere cirkusgenrer.  

Den nystiftede brancheforening vil bl.a. arbejde for ligestilling af cirkus som scenekunstform og udbrede kendskabet til de nyere cirkusgenrer. Og arbejde for bedre vilkår omkring uddannelse, projektstøtte, produktions- og træningsfaciliteter mv.

Som det bl.a. lyder i pressemeddelelsen om den nye forening:

’I Danmark står branchens  repræsentanter overfor alvorlige udfordringer og foreningen ser et enormt uforløst potentiale både æstetisk, økonomisk og publikumsmæssigt. Med stiftelsen af foreningen bliver det muligt at samle de forskellige aktører på tværs af scener, teatre, kompagnier og  artister for med samlet og begejstret stemme at få skabt den nødvendige opmærksomhed blandt landets beslutningstagere for samtidscirkus’ vilkår’. 

Dansk Samtidscirkus lanceres officielt ved DYNAMO Circus Festival i Odense den 15. juni. Der planlægges endvidere en branchedag for cirkus den 22. august i samarbejde med Waves Festivalen med fokus på turné- og produktionsmuligheder. 

Man kan se mere om Dansk Samtidscirkus, foreningens medlemmer m.v. på hjemmesiden https://dansksamtidscirkus.dk

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne