5. april 2019

Nu gælder det!

Vendsyssel Teater lagde sine flotte rammer til Aprilfestivalens tilbagevendende show torsdag aften, der markerer overgangen til det afsluttende amokløb i weekenden, hvor alle teatrene spiller deres forestillinger nok et par gange til glæde for de lokale børn og unge og deres forældre, de tilrejsende formidlere fra hele landet – og alle andre der lige skal se, hvad verdens største festival af sin art kan byde på.

Følgelig kunne man med hele to shows – en nyskabelse midt i traditionerne – opleve halvt hundrede teaterfolk i kostumer fra festivalens forestillinger, tilsat en superkort weekendfestivalåbningssnoreoverklipsseance med borgmester (Arne Boelt) og teaterchef (Lars Sennels), der fint og klogt overlod selve sakseriet til målgruppen, en dreng i den teatertilskuerrigtige lader. 

Showet blev afsluttet med en vel modtaget koreograferet fællesdans på tilskuerrækkerne, og den lille times scenekunstneriske appetitvækkere skal nok få de lokale til at opsøge (endnu flere) forestillinger.

Med næsten 330 opførelser af de over 100 forskellige forestillinger – samlet i gåvenlig afstand i Hjørring midtby – er der i hvert fald nok at vælge mellem. Også selvom flere af forestillingerne kan melde udsolgt. Men her træder festivalens særlige hjerterumskultur i kraft: Er der overhovedet plads, kommer også de billetløse ind til forestillingen…

Weekenden indvarsler også ankomsten af Teateravisens fem anmeldere (Anne Middelboe Christensen, Kirsten Dahl, Randi K. Pedersen, Betina Rex og Morten Hede), der skal se og siden anmelde de omkring 45 ikke-allerede-anmeldte forestillinger fra festivalen. 

De nye anmeldelser vil blive bragt løbende over de næste uger og måneder, mens der altså allerede findes anmeldelser af festivalens øvrige over 100 forestillinger på portalen. De teaterfaglige vurderinger kan jo bruges både i udvælgelse af forestillinger og i en eventuel efterbehandling af oplevelsen.

Se info om Aprilfestival – program, forestillinger, spilletider og -steder m.v. – på hjemmesiden: www.aprilfestival.dk

(Billedet: Der blev bl.a. vist uddrag fra flere af Aprilfestivalens danseforestillinger ved festivalshowet torsdag. Foto: Søren K. Kløft)

(caj)

Flere nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne