13. maj 2012

Nu er der familieteater på Aveny-T

Efter at NyAveny lukkede ned efter to sæsoner som åben scene og nu har fået sit gamle navn, Aveny-T, tilbage – og i øvrigt også sin gamle teaterchef (2001-2008) i skikkelse af Jon Stephensen, der efter sin spektakulære afgang fra Østre Gasværk fra næste sæson er tilbage som teaterchef,  i øvrigt i et sindrigt samarbejde med Aarhus Teater, der således får en filial i hovedstaden – har teatret på Frederiksberg Alle været brugt til lidt af hvert.

Senest har det nyrenoverede teater bl.a. lagt lokale til en koncert med Sankt Annæ Pigekor, og fire dage i maj bliver teatret nu til et rigtigt familieteater, idet musikteaterforestillingen ’Leopold von Loppenskjolds Forunderlige Fantasterier’ spiller 17.-20. maj.

Forestillingen, der alderssat til 5-10 år og deres voksne, har den særdeles børneteatervante skuespiller Søren-Hauch-Fausbøll i hovedrollen i en historie om dengang 10-årige Klara (spilles af Clara Schade-Poulsen) den excentriske helte-vagabond Leopold von Loppenskjold. Et brændende flygel, levende skygger og en svømmende musiker i et akvarium er blandt de spektakulære mærkværdigheder, man møder i dette musikalske teatereventyr.

AnnMari Max Hansen har instrueret, og bag projektet står fløjtenisten Sofia Kayaya, der også har leveret manuskriptet og selv står på scenen sammen med tre andre klassiske musikere.

Familieteater står der til gengæld ikke lige på programmet i næste sæson, når Jon Stephensen indleder sin genkomst på Aveny-T med et årligt tilskud fra Frederiksberg Kommune på tre mio. kr. Aveny-Ts profil bliver egenproduktioner af ny dramatik og musikforestillinger.

Billetter til ’Leopold von Loppenskjolds Forunderlige Fantasterier’ fås på www.billetten.dk og man kan se mere om forestillingen på  www.leopold.sofiakayaya.dk/ 

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne